Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Smak

Örter & kryddor

Man brukar säga att matlagning i grunden handlar om att hitta en harmonisk balans av grundsmaker, som salt och sött, syrligt och beskt – men det räcker inte för att skapa något oförglömligt. Till det behövs något mer, något som får rätten att dofta, smaken att överraska och som skapar aromer som tar dig till platser du aldrig tidigare varit på. Det behövs en smaksättning.

Läs mer...
Smak Smak
Smak
Kommande

Smak

ISBN 9789127188433
Utkommer 1 november 2024
ISBN
9789127188433
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2024-11-01
Sidantal
160
Du har nått den maximala köpsumman.
Smak Smak
Smak
E-bok (Epub3)
Kommande

Smak

ISBN 9789127188440
Utkommer 1 november 2024
ISBN
9789127188440
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Man brukar säga att matlagning i grunden handlar om att hitta en harmonisk balans av grundsmaker, som salt och sött, syrligt och beskt – men det räcker inte för att skapa något oförglömligt. Till det behövs något mer, något som får rätten att dofta, smaken att överraska och som skapar aromer som tar dig till platser du aldrig tidigare varit på. Det behövs en smaksättning.

Den gemensamma nämnaren för recepten i Tommy Myllymäkis nya bok är de kryddor och örter som ensamma eller i kombination lyfter en rätt och skapar det verkligt karakteristiska och unika. Recepten är inte tillkrånglade eller pretentiösa utan konstruerade utifrån idéer om smak som formats i Tommys eget huvud efter många år i framgångsrika krogkök. Klas­siska manér blandas med moderna infall, från frukost­rätter och lunch till snacks, middag och efterrätt. Rakt på sak och utan krusiduller, som en enkel skål skaldjur med doft av äpple, cider och kummin.

Tommy vill inspirera hemmamatlagare till att våga botanisera bland smaksättarna. Lär dig hur du bäst använder färska örter som mynta, basilika, kor­iander och körvel, och vid vilka tillfällen de torkade kryddorna funkar bäst. Vilka självklara smakkom­binationer ska du inte missa och vilka oväntade och lyckade smakkamrater finns att upptäcka?

Man brukar säga att matlagning i grunden handlar om att hitta en harmonisk balans av grundsmaker, som salt och sött, syrligt och beskt – men det räcker inte för att skapa något oförglömligt. Till det behövs något mer, något som får rätten att dofta, smaken att överraska och som skapar aromer som tar dig till platser du aldrig tidigare varit på. Det behövs en smaksättning.

Den gemensamma nämnaren för recepten i Tommy Myllymäkis nya bok är de kryddor och örter som ensamma eller i kombination lyfter en rätt och skapar det verkligt karakteristiska och unika. Recepten är inte tillkrånglade eller pretentiösa utan konstruerade utifrån idéer om smak som formats i Tommys eget huvud efter många år i framgångsrika krogkök. Klas­siska manér blandas med moderna infall, från frukost­rätter och lunch till snacks, middag och efterrätt. Rakt på sak och utan krusiduller, som en enkel skål skaldjur med doft av äpple, cider och kummin.

Tommy vill inspirera hemmamatlagare till att våga botanisera bland smaksättarna. Lär dig hur du bäst använder färska örter som mynta, basilika, kor­iander och körvel, och vid vilka tillfällen de torkade kryddorna funkar bäst. Vilka självklara smakkom­binationer ska du inte missa och vilka oväntade och lyckade smakkamrater finns att upptäcka?

Andra intressanta titlar