Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Vildplockade ostron

berättelser, recept & bifångster

Vildplockade ostron från svala vatten tillhör världens mer exklusiva råvaror – men arbetet med att dyka efter dem är kallt, hårt och slitigt.

Läs mer...
Vildplockade ostron Vildplockade ostron
Vildplockade ostron

Vildplockade ostron

Utkom 4 september 2020

Isbn
9789127169364
Typ
Inbunden
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.

”Boken bjuder dels på recept från många av de krögare som hanterar Klemmings råvaror, men det som griper tag är hennes målande skildringar av sitt yrke - och den hängivenhet och uppoffring som det faktiskt kräver.” Filter

Vildplockade ostron är allt annat än en konventionell kokbok. Det är lika mycket en högst personlig inblick i en ung kvinnas liv, där känslan för skärgården och havet med dess lockelser och faror skummar lika stark som Lottas rena kärlek till ostron.” Gourmet

”Vacker bok som ger mycket kunskap om ”ostronåret” och vårt svenska ostron: ostrea edulis, men också belyser hur krävande ostronfisket är samtidigt som det innebär stor frihet och total kontakt med naturen.” Expressen

Vildplockade ostron från svala vatten tillhör världens mer exklusiva råvaror – men arbetet med att dyka efter dem är kallt, hårt och slitigt. Lotta Klemming delar med sig av all den kunskap som arbetet i familjeföretaget
på Västkusten gett, men också om livet som ostrondykare. På ett personlig plan betyder arbetet i havet allt för Lotta, det ger henne den frihet hon sökt i hela sitt liv.

”Boken bjuder dels på recept från många av de krögare som hanterar Klemmings råvaror, men det som griper tag är hennes målande skildringar av sitt yrke - och den hängivenhet och uppoffring som det faktiskt kräver.” Filter

Vildplockade ostron är allt annat än en konventionell kokbok. Det är lika mycket en högst personlig inblick i en ung kvinnas liv, där känslan för skärgården och havet med dess lockelser och faror skummar lika stark som Lottas rena kärlek till ostron.” Gourmet

”Vacker bok som ger mycket kunskap om ”ostronåret” och vårt svenska ostron: ostrea edulis, men också belyser hur krävande ostronfisket är samtidigt som det innebär stor frihet och total kontakt med naturen.” Expressen

Vildplockade ostron från svala vatten tillhör världens mer exklusiva råvaror – men arbetet med att dyka efter dem är kallt, hårt och slitigt. Lotta Klemming delar med sig av all den kunskap som arbetet i familjeföretaget
på Västkusten gett, men också om livet som ostrondykare. På ett personlig plan betyder arbetet i havet allt för Lotta, det ger henne den frihet hon sökt i hela sitt liv.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Olivia Thordén Rubie
Vildplockade ostron foto Olivia Thordén Rubie
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Olivia Thordén Rubie
Vildplockade ostron foto Olivia Thordén Rubie
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Olivia Thordén Rubie
Vildplockade ostron foto Olivia Thordén Rubie
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Olivia Thordén Rubie
Vildplockade ostron foto Olivia Thordén Rubie
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Olivia Thordén Rubie
Vildplockade ostron foto Olivia Thordén Rubie
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Olivia Thordén Rubie
Vildplockade ostron foto Olivia Thordén Rubie
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Vildplockade ostron, Lotta Klemming
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Vildplockade ostron av Lotta Klemming jpg

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig illustrerad fakta

Andra intressanta titlar