Thai hemma

Det thailändska köket har blivit svenskarnas andra husmanskost. Maten kännetecknas av aromatiska färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsöta grytor, sticky rice och umami-stinna smaker från fisksås, torkade räkor och ostronsås. Rätter redo att upptäckas av nyfikna hemmakockar.

Läs mer...
Thai hemma Thai hemma
Thai hemma
nyhet

Thai hemma

Utkom 10 september 2019

Isbn
9789127154995
Typ
Inbunden
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.

Om boken

Tove Nilsson, författaren till den internationellt framgångsrika storsäljaren Ramen (2016) är äntligen tillbaka med boken Thai hemma

Det thailändska köket har blivit svenskarnas andra husmanskost. Men Tove visar på hur det samtidigt är så mycket mer än bara take away-versioner av pad thai och tom ka gai.

Maten kännetecknas av aromatiska färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsöta grytor, sticky rice och umami-stinna smaker från fisksås, torkade räkor och ostronsås. Rätter redo att upptäckas av nyfikna hemmakockar och med ingredienser som blivit betydligt enklare att få tag i.

Thai hemma består av ett 60-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Larb, thaidumplings, kaffir lime lamm, thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig massaman beef curry. Recepten visar hur du jobbar med kryddpastor, örter och kryddor, och kompletteras med initierad kunskap om thaikökets klassiska råvaror och grundläggande tekniker. Många recept har gröna alternativ där grönsaker, tofu och ägg kan ersätta kött, fisk och kyckling.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Lennart Weibull
Thai hemma av Tove Nilsson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Charlie Drevstam
Tove Nilsson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...

Presskontakt

Emelie Bååth
pressansvarig illustrerad fakta