London för foodisar

London rör sig i 200 kilometer i timmen och är omöjligt att hålla jämna steg med. Men efter 14 år av regelbundna mat- och dryckesresor hit vet Alisa Larsen exakt vart du ska gå när som helst på dygnet, även i stadens utkanter. 

Läs mer...
London för foodisar London för foodisar
London för foodisar
kommande

London för foodisar

Utkommer 17 april 2020

Isbn
9789127165977
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2020-04-17
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.
London för foodisar London för foodisar
London för foodisar
E-bok (Epub3)
kommande

London för foodisar

Utkommer 17 april 2020

Isbn
9789127165984
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via
London för foodisar London för foodisar
London för foodisar
E-bok (PDF)
kommande

London för foodisar

Utkommer 17 april 2020

Isbn
9789127165991
Typ
E-bok (PDF)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via

Om boken

London rör sig i 200 kilometer i timmen och är omöjligt att hålla jämna steg med. Men efter 14 år av regelbundna mat- och dryckesresor hit vet Alisa Larsen exakt vart du ska gå när som helst på dygnet, även i stadens utkanter. 


Grundstenen i den brittiska matkulturen är jakten på mättnad, präglad av stadens långa och komplexa historia. På Quality Chop House kan du fortfarande äta en sunday roast i världsklass. Och gör du som engelsmännen följer du upp med ett besök på puben där du självklart dricker cask ales. Eller så besöker du Rochelle Canteen, där du äter mat med rötter i samma tradition men mer förfinad och med spår av kocken Margot Henderssons bakgrund från Nya Zeeland, Frankrike och Italien.

Stadens vinsscen är en av de mest spännande i världen. Den består av en mix av enkla vinställen, excentriska pubar med långa naturvinslistor och vinbarsdiscon, som till exempel Brilliant Corners. Många restauranger tillåter dessutom att du mot en korkavgift tar med dig ditt eget vin – du kan dricka siciliansk rosé till din jerk chicken på frigolittallrik.

Många internationella kök blir inte bättre än de är i London – handdragna biangbiangnudlar på Xi'an Impression, glasnudlar i lergryta på Kiln och shishkebab på Umut 2000 är bara några exempel. På Singburi i Nord-Hackney serveras opretentiös nordthailändsk mat av spydiga tanter som inte kan låta bli att godmodigt narra dig för din chilisvettning. Och på Brat och Brawn äter man om möjligt bättre italiensk mat än i Italien.