Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Koreanska grytor

Det koreanska köket är uppskruvat med mycket chili, vitlök och hetta! Det bubblar och fräser. Och nästan alla måltider har inslag av gryta eller soppa, ångade eller bräserade rätter. Vissa är perfekta för lunch eller middag, antingen som huvudrätt med ris eller som större tillbehör. I den här boken presenterar han en ny värld av guk, tang och jjigae, totalt ett 40-tal recept på bland annat kimchichige (gryta med kimchi, sidfläsk och tofu), gamjatang (aromatisk potatis- och fläskgryta), maeun tang (fisksoppa med smak av ingefära) och dakgaejang (stark kycklingsoppa med böngroddar).

Läs mer...
Koreanska grytor Koreanska grytor
Koreanska grytor
kommande

Koreanska grytor

Utkommer 7 oktober 2022

Isbn
9789127169265
Typ
Inbunden
Du har nått den maximala köpsumman.

Det koreanska köket är uppskruvat med mycket chili, vitlök och hetta! Det bubblar och fräser. Och nästan alla måltider har inslag av gryta eller soppa, ångade eller bräserade rätter. Vissa är perfekta för lunch eller middag, antingen som huvudrätt med ris eller som större tillbehör. En viktig del i en koreansk middag är att dela och äta tillsammans, och många av rätterna passar utmärkt för större sällskap där en stor gryta tillagas på gasolbrännare mitt på bordet.

Gustav Kyhlberg är en svensk kock som under några års tid ägnade dagarna åt att äta sig runt på lokala restauranger i Seoul för att sedan på kvällarna provlaga sig fram hemma i sitt eget kök. Han köpte kokböcker, letade information på nätet och frågade ut matintresserade koreaner för att återskapa de unika smakerna.

I den här boken presenterar han en ny värld av guk, tang och jjigae, totalt ett 40-tal recept på bland annat kimchichige (gryta med kimchi, sidfläsk och tofu), gamjatang (aromatisk potatis- och fläskgryta), maeun tang (fisksoppa med smak av ingefära) och dakgaejang (stark kycklingsoppa med böngroddar). Många recept går snabbt att laga och numera finns de flesta ingredienser i vanliga välsorterade matbutiker.

Eftersom ingen koreansk måltid är komplett utan banchan avslutas boken med ett gäng recept på kimchi och olika tillbehör. Du får även en genomgång av viktiga ingredienser, råvaror, redskap och utrustning som kan vara kul att använda när du lagar grytor i hemmaköket.

Det koreanska köket är uppskruvat med mycket chili, vitlök och hetta! Det bubblar och fräser. Och nästan alla måltider har inslag av gryta eller soppa, ångade eller bräserade rätter. Vissa är perfekta för lunch eller middag, antingen som huvudrätt med ris eller som större tillbehör. En viktig del i en koreansk middag är att dela och äta tillsammans, och många av rätterna passar utmärkt för större sällskap där en stor gryta tillagas på gasolbrännare mitt på bordet.

Gustav Kyhlberg är en svensk kock som under några års tid ägnade dagarna åt att äta sig runt på lokala restauranger i Seoul för att sedan på kvällarna provlaga sig fram hemma i sitt eget kök. Han köpte kokböcker, letade information på nätet och frågade ut matintresserade koreaner för att återskapa de unika smakerna.

I den här boken presenterar han en ny värld av guk, tang och jjigae, totalt ett 40-tal recept på bland annat kimchichige (gryta med kimchi, sidfläsk och tofu), gamjatang (aromatisk potatis- och fläskgryta), maeun tang (fisksoppa med smak av ingefära) och dakgaejang (stark kycklingsoppa med böngroddar). Många recept går snabbt att laga och numera finns de flesta ingredienser i vanliga välsorterade matbutiker.

Eftersom ingen koreansk måltid är komplett utan banchan avslutas boken med ett gäng recept på kimchi och olika tillbehör. Du får även en genomgång av viktiga ingredienser, råvaror, redskap och utrustning som kan vara kul att använda när du lagar grytor i hemmaköket.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Koreanska grytor av Gustav Kyhlberg, jpg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Koreanska grytor av Gustav Kyhlberg, tiff
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Jonas Cramby
Inlagebild, Koreanska grytor av Gustav Kyhlberg, foto: Jonas Cramby
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Jonas Cramby
Inlagebild, Koreanska grytor av Gustav Kyhlberg, foto: Jonas Cramby
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Jonas Cramby
Inlagebild, Koreanska grytor av Gustav Kyhlberg, foto: Jonas Cramby
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Fredrik Skogqvist
Gustav Kyhlberg

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig illustrerad fakta

Andra intressanta titlar