Gå till innehåll
Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Den tyska maten

Från schnitzel till sauerkraut

Nu pratar vi äntligen om den tyska maten! De senaste åren har öl, viner och – inte minst – schnitzeln fått allt fler att upptäcka matkulturen som under många nästan varit osynlig på den svenska matkartan. Och visst. Tysk mat är oktoberfest. Det är schnitzel och öl, korv och potatis. Men inte bara.

Läs mer om Den tyska maten...
Den tyska maten Den tyska maten
Den tyska maten
Kommande

Den tyska maten

ISBN 9789127190801
Utkommer 17 april 2026
ISBN
9789127190801
Typ
Inbunden
Sidantal
160
Du har nått den maximala köpsumman.
Den tyska maten Den tyska maten
Den tyska maten
E-bok (Epub3)
Kommande

Den tyska maten

ISBN 9789127190818
Utkommer 17 april 2026
ISBN
9789127190818
Typ
E-bok (Epub3)
Sidantal
160
Du har nått den maximala köpsumman.

Nu pratar vi äntligen om den tyska maten! De senaste åren har öl, viner och – inte minst – schnitzeln fått allt fler att upptäcka matkulturen som under många nästan varit osynlig på den svenska matkartan. Och visst. Tysk mat är oktoberfest. Det är schnitzel och öl, korv och potatis. Men inte bara.

Tyskland är stort och de lokala kulturerna mycket starka. I södern tar köket inspiration av Medelhavets örtiga toner. Till väst närmar det sig Frankrikes delikata finess. Vid östersjökusten dominerar sötsyrliga, nordiska smaker. I öst lever minnet av DDR kvar på små, enkla serveringar.

På gatan blandas klassiska rätter med dagens streetfood – där tyska och invandrarinfluenser möts.

Den tyska maten är en oumbärlig bok, både för den som vill sätta sig in i det tyska köket som för den som vill veta mer om Europas viktigaste och största land.

Genom en blandning av noga utvalda recept och reportage får du inte bara lära dig att laga paradrätter från Hamburgs hamn och Berlins stadsvimmel till de Bayerska bergen. Du får också lära dig varför maten från DDR smakar lika tryggt som svensk skolmat. Varför hela landet årligen går in i en sparrispsykos. Och varför det egentligen inte går att laga en perfekt schnitzel.

Nu pratar vi äntligen om den tyska maten! De senaste åren har öl, viner och – inte minst – schnitzeln fått allt fler att upptäcka matkulturen som under många nästan varit osynlig på den svenska matkartan. Och visst. Tysk mat är oktoberfest. Det är schnitzel och öl, korv och potatis. Men inte bara.

Tyskland är stort och de lokala kulturerna mycket starka. I södern tar köket inspiration av Medelhavets örtiga toner. Till väst närmar det sig Frankrikes delikata finess. Vid östersjökusten dominerar sötsyrliga, nordiska smaker. I öst lever minnet av DDR kvar på små, enkla serveringar.

På gatan blandas klassiska rätter med dagens streetfood – där tyska och invandrarinfluenser möts.

Den tyska maten är en oumbärlig bok, både för den som vill sätta sig in i det tyska köket som för den som vill veta mer om Europas viktigaste och största land.

Genom en blandning av noga utvalda recept och reportage får du inte bara lära dig att laga paradrätter från Hamburgs hamn och Berlins stadsvimmel till de Bayerska bergen. Du får också lära dig varför maten från DDR smakar lika tryggt som svensk skolmat. Varför hela landet årligen går in i en sparrispsykos. Och varför det egentligen inte går att laga en perfekt schnitzel.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Den tyska maten
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Björn Werner
Ladda ner Hämtningen har börjat ...

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar