Chiligaraget

Från frö till hotsauce

I boken Chiligaraget beskriver Mark Wilcox hur det är möjligt att odla chili i köksfönstret, på balkongen eller i växthuset. Alla sorter från snällt fruktiga till galet superheta. I boken ges svar på alla frågor som kan dyka upp hos nybörjaren och den som vill odla chili för husbehov: Vilka sorter ska man satsa på, hur sköter man dem bäst, hur tar man frön från egna plantor och hur övervintrar man dem?


Tryckta utgåvor

Chiligaraget Chiligaraget
Chiligaraget
Utgivningsdatum 2018-03-14
144 Sidor
ISBN 9789127153271
Inbunden
Provläs

Digitala utgåvor

Chiligaraget Chiligaraget
Chiligaraget
Utgivningsdatum 2018-03-07
ISBN 9789127156340
E-bok

Om boken

I boken Chiligaraget beskriver Mark Wilcox hur det är möjligt att odla chili i köksfönstret, på balkongen eller i växthuset. Alla sorter från snällt fruktiga till galet superheta. I boken ges svar på alla frågor som kan dyka upp hos nybörjaren och den som vill odla chili för husbehov: Vilka sorter ska man satsa på, hur sköter man dem bäst, hur tar man frön från egna plantor och hur övervintrar man dem?

Med hjälp av beprövande konserveringtekniker tas skörden om hand; torkning, rökning, syrning och inläggning skapar lång hållbarhet och ger fantastiska smaker. Ett tjugotal verkligt användbara sorter som Jalapeño, Scotch Bonnet, och Hungarian Hot Wax presenteras närmare med allt ifrån specifika odlingstips till hur man bäst använder dem i matlagning.

 

»Kort tid efter att jag börjat odla egen chili insåg jag att jag var fast i ett högst angenämt beroende. Att ta egna frön, plantera och sköta om, skörda och sedan förädla frukten till olika såser och inläggningar är otroligt givande.«

Mark Wilcox började under sin uppväxt på den kanadensiska landsbygden intressera sig för odling och matlagning. Den första chilifrukt han smakade gjorde minst sagt starkt intryck och Mark driver nu sedan ett par år Chiligaraget, en chiliodling med butik, i skånska Bräcke.

 

När Mark Wilcox som tonåring bet i en färsk chilifrukt av misstag inleddes en livslång romans. Nu har hans hobby lett till ett chiliimperium i Bräcke och en nyutgiven kokbok.

Oscar Kangro, Helsingborgs Dagblad

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Christian Gustavsson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Christian Gustavsson
Mark Wilcox Chiligaraget