Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Charkbibeln

Det här är en handbok för dig som vill göra hantverksmässiga charkuterier, allt från färska korvar och smörgåsmat till hela lufttorkade skinkor. 

Läs mer...
Charkbibeln Charkbibeln
Charkbibeln

Charkbibeln

ISBN 9789127173651
Utkom 24 mars 2023
ISBN
9789127173651
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2023-03-24
Sidantal
352
Du har nått den maximala köpsumman.
Charkbibeln Charkbibeln
Charkbibeln
E-bok (Epub3)

Charkbibeln

ISBN 9789127173699
Utkom 24 mars 2023
ISBN
9789127173699
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Utsedd till Bäst alla kategorier i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. Boken vann också kategorin Undervisningslitteratur.

Det Jon Randow inte vet om charkuterier är inte värt att veta. I hans nya bok Charkbibeln kan du lära dig allt för att kunna göra korv och skinka och andra charkprodukter hemma.

Land

Charkbibeln kan vara en av de mest imponerande kokböcker jag någonsin läst. … Såväl foton, layout och text bildar en förträffligt fin helhet. Att kalla en bok för Charkbibeln är måhända lite kaxigt, men det är verkligen en bok som kan användas år efter år av riktiga matentusiaster. Betyg 5 av 5

Erika Storminge Martinger, BTJ


Det här är en handbok för dig som vill göra hantverksmässiga charkuterier, allt från färska korvar och smörgåsmat till hela lufttorkade skinkor. Lär dig hur du väljer rätt kött och sedan smaksätter och förädlar råvaran genom traditionella tekniker som insaltning, mjölksyrning, konservering, kall- och varmrökning och lufttorkning. Bland bokens cirka 130 recept hittar du charkklassiker från framförallt de svenska och europeiska charktraditionerna och mängder av ikoniska tyska, italienska och spanska korvar.

Riktigt charkuteri lär oss hur vi kan ta hand om alla delar på djuren, och skapar en medvetenhet om vikten av bra djurhållning. Bokens teknikdel går igenom steg-för-steg hur du fyller perfekta korvar, knyter länkar och binder upp helt kött för lufttorkning, och du får också matiga beskrivningar av bakgrunden till många av våra gemensamma charkfavoriter.

Jon Randow är yrkeslärare och prisbelönt hantverkscharkuterist utbildad på Eldrimner mathantverk i Ås, Östersund. Han är dessutom en klassiskt skolad kock som gjort många år på Stockholms krogscen. Jon står bakom det framgångsrika varumärket Korvhantverk.

................................

I nya boken ’Charkbibeln’ berättar han [Jon Randow] allt värt att veta för att ta hemma-charken till oanade höjder.

SvD

Jon Randow visar i Charkbibeln hur du tillverkar allt från spanska och tyska korvar till italienska klassiker som coppa och culatello. I sann hipsteranda kräver detta förstås flera vändor över ån efter vatten: såväl köttkvarn och pH-mätare som ett eget »mogningsrum« måste ordnas. Icke desto mindre får boken det att vattnas i munnen och klia i fingrarna.

Filter

Den här boken är verkligen en bibel. Det är en stor, tung, mastig pjäs.

Rix FM

Mest fascinerad i veckan blev jag av en charkbibel – en formidabel handbok med allt du behöver veta.

Mikael Mölstad

Himla bra om chark

Gastronaut

Utsedd till Bäst alla kategorier i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. Boken vann också kategorin Undervisningslitteratur.

Det Jon Randow inte vet om charkuterier är inte värt att veta. I hans nya bok Charkbibeln kan du lära dig allt för att kunna göra korv och skinka och andra charkprodukter hemma.

Land

Charkbibeln kan vara en av de mest imponerande kokböcker jag någonsin läst. … Såväl foton, layout och text bildar en förträffligt fin helhet. Att kalla en bok för Charkbibeln är måhända lite kaxigt, men det är verkligen en bok som kan användas år efter år av riktiga matentusiaster. Betyg 5 av 5

Erika Storminge Martinger, BTJ


Det här är en handbok för dig som vill göra hantverksmässiga charkuterier, allt från färska korvar och smörgåsmat till hela lufttorkade skinkor. Lär dig hur du väljer rätt kött och sedan smaksätter och förädlar råvaran genom traditionella tekniker som insaltning, mjölksyrning, konservering, kall- och varmrökning och lufttorkning. Bland bokens cirka 130 recept hittar du charkklassiker från framförallt de svenska och europeiska charktraditionerna och mängder av ikoniska tyska, italienska och spanska korvar.

Riktigt charkuteri lär oss hur vi kan ta hand om alla delar på djuren, och skapar en medvetenhet om vikten av bra djurhållning. Bokens teknikdel går igenom steg-för-steg hur du fyller perfekta korvar, knyter länkar och binder upp helt kött för lufttorkning, och du får också matiga beskrivningar av bakgrunden till många av våra gemensamma charkfavoriter.

Jon Randow är yrkeslärare och prisbelönt hantverkscharkuterist utbildad på Eldrimner mathantverk i Ås, Östersund. Han är dessutom en klassiskt skolad kock som gjort många år på Stockholms krogscen. Jon står bakom det framgångsrika varumärket Korvhantverk.

................................

I nya boken ’Charkbibeln’ berättar han [Jon Randow] allt värt att veta för att ta hemma-charken till oanade höjder.

SvD

Jon Randow visar i Charkbibeln hur du tillverkar allt från spanska och tyska korvar till italienska klassiker som coppa och culatello. I sann hipsteranda kräver detta förstås flera vändor över ån efter vatten: såväl köttkvarn och pH-mätare som ett eget »mogningsrum« måste ordnas. Icke desto mindre får boken det att vattnas i munnen och klia i fingrarna.

Filter

Den här boken är verkligen en bibel. Det är en stor, tung, mastig pjäs.

Rix FM

Mest fascinerad i veckan blev jag av en charkbibel – en formidabel handbok med allt du behöver veta.

Mikael Mölstad

Himla bra om chark

Gastronaut

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Charkbibeln av Jon Randow
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Charkbibeln av Jon Randow
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Jon Randow, foto: Calle Stoltz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Charkbibeln, foto: Calle Stoltz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Charkbibeln, foto: Calle Stoltz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Charkbibeln, foto: Calle Stoltz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Charkbibeln, foto: Calle Stoltz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Charkbibeln, foto: Calle Stoltz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Charkbibeln, foto: Calle Stoltz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Charkbibeln, foto: Calle Stoltz

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar