Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Charkbibeln

Det här är en handbok för dig som vill göra hantverksmässiga charkuterier, allt från färska korvar och smörgåsmat till hela lufttorkade skinkor. 

Läs mer...
Charkbibeln Charkbibeln
Charkbibeln
Kommande

Charkbibeln

Utkommer 24 mars 2023

ISBN
9789127173651
Typ
Inbunden
Sidantal
352
Du har nått den maximala köpsumman.
Charkbibeln Charkbibeln
Charkbibeln
E-bok (Epub3)
Kommande

Charkbibeln

Utkommer 24 mars 2023

ISBN
9789127173682
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Det här är en handbok för dig som vill göra hantverksmässiga charkuterier, allt från färska korvar och smörgåsmat till hela lufttorkade skinkor. Lär dig hur du väljer rätt kött och sen smaksätter och förädlar råvaran genom traditionella tekniker som insaltning, mjölksyrning, konservering, kall- och varmrökning och lufttorkning. Bland bokens cirka 130 recept – som alla är skrivna för att kunna lagas i hemmakök – hittar du charkklassiker från framförallt de svenska och europeiska charktraditionerna, till exempel isterband, bacon, coppa, sobrassada, lardo och culatello och mängder av ikoniska tyska, italienska och spanska korvar.

Riktigt charkuteri lär oss hur vi kan ta hand om alla delar på djuren, och skapar en medvetenhet om vikten av bra djurhållning. Bokens teknikdel går igenom steg-för-steg hur du fyller perfekta korvar, knyter länkar och binder upp helt kött för lufttorkning, och du får också matiga beskrivningar av bakgrunden till många av våra gemensamma charkfavoriter.

Det här är en handbok för dig som vill göra hantverksmässiga charkuterier, allt från färska korvar och smörgåsmat till hela lufttorkade skinkor. Lär dig hur du väljer rätt kött och sen smaksätter och förädlar råvaran genom traditionella tekniker som insaltning, mjölksyrning, konservering, kall- och varmrökning och lufttorkning. Bland bokens cirka 130 recept – som alla är skrivna för att kunna lagas i hemmakök – hittar du charkklassiker från framförallt de svenska och europeiska charktraditionerna, till exempel isterband, bacon, coppa, sobrassada, lardo och culatello och mängder av ikoniska tyska, italienska och spanska korvar.

Riktigt charkuteri lär oss hur vi kan ta hand om alla delar på djuren, och skapar en medvetenhet om vikten av bra djurhållning. Bokens teknikdel går igenom steg-för-steg hur du fyller perfekta korvar, knyter länkar och binder upp helt kött för lufttorkning, och du får också matiga beskrivningar av bakgrunden till många av våra gemensamma charkfavoriter.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Charkbibeln av Jon Randow
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Charkbibeln av Jon Randow

Andra intressanta titlar