Vägen ur utmattningssyndrom

Hantera det som är och ta dig dit du vill med hjälp av KBT och ACT

För mycket stress, för ofta, utan möjlighet till återhämtning och vila kan göra oss sjuka. Kerstin Jeding och Giorgio Grossi har arbetat med och forskat kring utmattningssyndrom och stressrelaterad ohälsa i många år. De förklarar vad utmattningssyndrom är, hur det uppkommer och hur det yttrar sig – och ger förslag hur man kan komma ur det.


Tryckta utgåvor

Vägen ur utmattningssyndrom Vägen ur utmattningssyndrom
Vägen ur utmattningssyndrom
Utgivningsdatum 2018-09-15
216 Sidor
ISBN 9789127823389
Inbunden
Provläs

Digitala utgåvor

Vägen ur utmattningssyndrom Vägen ur utmattningssyndrom
Vägen ur utmattningssyndrom
Utgivningsdatum 2018-09-15
216 Sidor
ISBN 9789127823419
E-bok

Vi är gjorda för att hantera stress – stress hjälper oss att leva och överleva. Men: för mycket, för ofta och utan möjlighet till återhämtning sliter på kroppen och idag är stress den främsta anledningen till att människor blir sjukskrivna.

När vi upplever att vi saknar kontroll, när arbetet innehåller höga krav men få möjligheter att kunna påverka situationen, kommer vi förmodligen att känna oss jäktade, pressade och ångestfyllda.

Kerstin Jeding och Giorgio Grossi har arbetat med och forskat kring utmattningssyndrom och stressrelaterad ohälsa i många år.

Här förklarar de vad utmattningssyndrom är, hur det uppkommer och hur det yttrar sig – och ger förslag på metoder och övningar för att komma ur det. Boken innehåller bland annat ett kapitel om sömn och tekniker för att sova bättre och ett om hur du kan bli bättre på att hushålla med din energi.