För mycket för ofta

Effektiva metoder för måttligt drickande

Ingen dricker alkohol för att få sämre fysisk och psykisk hälsa eller relationsproblem. För många handlar det istället om att alkoholen förknippas med avkoppling, festligheter, smakupplevelser och social samvaro. De allra flesta som börjar fundera över sin egen konsumtion vet ganska väl varför de inte längre känner sig helt nöjda. 


Tryckta utgåvor

För mycket för ofta För mycket för ofta
För mycket för ofta
Utgivningsdatum 2016-08-20
240 Sidor
ISBN 9789127147485
Häftad
Provläs

Digitala utgåvor

För mycket för ofta För mycket för ofta
För mycket för ofta
Utgivningsdatum 2016-11-16
ISBN 9789127147515
E-bok

Ingen dricker alkohol för att få sämre fysisk och psykisk hälsa eller relationsproblem. För många handlar det istället om att alkoholen förknippas med avkoppling, festligheter, smakupplevelser och social samvaro.

De allra flesta som börjar fundera över sin egen konsumtion vet ganska väl varför de inte längre känner sig helt nöjda. Men de vill också få reda på hur det egentligen förhåller sig med alkoholkonsumtionen. Vad är normalt? Hur vet man att man verkligen har ett problem?

Den här boken är skriven för dig som vill se över ditt drickande och förändra dina alkoholvanor - det är möjligt att återgå till måttlig konsumtion. Många klarar detta på egen hand, utan att söka vård.

För mycket för ofta grundar sig på kognitiv beteendeterapi, KBT, som visat sig vara en framgångsrik behandlingsform vid alkoholproblem. Läsaren får lära sig att kartlägga risksituationer, att dricka mindre när man dricker, att sätta mål och registrera hur mycket man dricker och i vilka situationer. Boken kombinerar teori med praktiska övningar och innehåller många exempel.

Detta är en professionell självhjälpsbok värd namnet, i skrivande stund den enda i sitt slag Bengt Sternebring, överläkare på Beroendecentrum Malmö, i Läkartidningen