Hjärnan i matematikundervisningen

Erfarenhet, vetenskap, klassrumspraktik

I den banbrytande boken Hjärnan i matematikundervisningen beskriver Craig Barton hur kognitionsforskningen radikalt fått honom att ompröva sin undervisning och anpassa den efter hur vi faktiskt lär oss och hur vårt minne fungerar. Metodiskt berättar han vad forskningsrönen säger och vilka omvälvande konsekvenser de fått för hans sätt att undervisa.


Tryckta utgåvor

Hjärnan i matematikundervisningen Hjärnan i matematikundervisningen
Hjärnan i matematikundervisningen
Utgivningsdatum 2018-10-26
400 Sidor
ISBN 9789127823716
Häftad
Provläs

Vad skulle hända med din matematikundervisning om du stämde av den mot modern hjärnforskning? Skulle du, liksom den prisbelönte läraren och tillika författaren till denna bok, få din världsbild uppochnedvänd?

I den banbrytande boken Hjärnan i matematikundervisningen beskriver Craig Barton hur kognitionsforskningen radikalt fått honom att ompröva sin undervisning och anpassa den efter hur vi faktiskt lär oss och hur vårt minne fungerar. Metodiskt berättar han vad forskningsrönen säger och vilka omvälvande konsekvenser de fått för hans sätt att undervisa.

Hjärnan i matematikundervisningen omsätts forskning om psykologi och neurovetenskap i klassrumspraktiken, så att undervisningen kan bedrivas på vetenskaplig grund. 

Hjärnan i matematikundervisningen vänder sig till alla blivande och verksamma lärare, från förskoleklass till gymnasiet samt lärarutbildare, som önskar strategier och konkreta exempel för en matematikundervisning i samklang med kognitionsforskningen.