Fia-Stina Sandlund

Fia-Stina Sandlund är internationellt verksam konstnär och regissör. Hon arbetar i gränslandet mellan dokumentär och fiktion och hennes verk finns representerade på bland annat Moderna museet. Tillsammans med Josefine Adolfsson har hon skrivit ""She's Wild Again Tonight - en operation i Strindbergs 'Fröken Julie'"" (2016), en bok uppbyggd av förord och manus, som går i dialog med Strindbergs frågeställningar om kultur, könsroller, biologi, myt och klass. Manuset ligger till grund för filmen med samma namn, som hade premiär 2015 och är den avslutande delen i en trilogi där Fia-Stina Sandlund på olika sätt behandlat August Strindbergs ""Fröken Julie"".

 

She's Wild Again Tonight

1888 skickar August Strindberg manus till sitt nyskrivna sorgespel "Fröken Julie" till Karl Otto Bonnier. Förlaget refuserar med orden: ”alltför riskabelt, alltför naturalistiskt”. Idag är Fröken Julie ett av världens mest spelade och lästa verk, inte minst på grund av Strindbergs manifestartade förord. 
2015 gör Josefine Adolfsson och Fia-Stina Sandlund en operation i "Fröken Julie" och går i dialog med Strindbergs frågeställningar om kultur, könsroller, biologi, myt och klass. 

Läs mer