Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Ann Fernholm disputerade i molekylär bioteknik vid Uppsala universitet och har arbetat som vetenskapsjournalist i 20 år, bland annat för DN, SvD, SVT, Fokus och Forskning & Framsteg. Hon utnämndes till årets vetenskapsjournalist 2010.

Passa på att köpa hennes böcker till kampanjpris!
Frakt och eventuell moms tillkommer i kassan.

Fejkmaten
Ann Fernholm
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en…
Utkom 24 mar 2022
ISBN 9789127173583
200 kr
Det sötaste vi har
Ann Fernholm
Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra…
Utkom 29 sep 2014
ISBN 9789127137950
200 kr
Ett sötare blod
Ann Fernholm
“Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.” Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför? I Ett sötare blod granskar…
Utkom 3 nov 2012
ISBN 9789127133730
200 kr
Smakäventyret
Ann Fernholm
Smakäventyret visar hur viktig det första årets smakträning är för att barn ska lära sig att äta bra mat. Runt 2-årsåldern blir barn ofta vad forskare kallar för neofobiska – skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta sådant…
Utkom 3 nov 2015
ISBN 9789127144002
150 kr