Det sötaste vi har

Om socker och växande kroppar

Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.


I Det sötaste vi h...

Tryckta utgåvor

Det sötaste vi har Det sötaste vi har
Det sötaste vi har
Utgivningsdatum 2017-12-13
356 Sidor
ISBN 9789127823013
Pocket
Provläs
Det sötaste vi har Det sötaste vi har
Det sötaste vi har
Utgivningsdatum 2014-09-29
280 Sidor
ISBN 9789127137950
Inbunden
Provläs

Digitala utgåvor

Det sötaste vi har Det sötaste vi har
Det sötaste vi har
Utgivningsdatum 2014-09-29
ISBN 9789127137967
E-bok

Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.


I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.