Det sötaste vi har

Om socker och växande kroppar

Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.


I Det sötaste vi h... Läs mer...
Det sötaste vi har Det sötaste vi har
Det sötaste vi har
Pocket

Det sötaste vi har

Utkom 13 december 2017

Isbn
9789127823013
Typ
Pocket
Sidantal
356
Du har nått den maximala köpsumman.
Det sötaste vi har Det sötaste vi har
Det sötaste vi har

Det sötaste vi har

Utkom 29 september 2014

Isbn
9789127137950
Typ
Inbunden
Sidantal
280
Du har nått den maximala köpsumman.
Det sötaste vi har Det sötaste vi har
Det sötaste vi har
E-bok (Epub)

Det sötaste vi har

Utkom 29 september 2014

Isbn
9789127137967
Typ
E-bok (Epub)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via

Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.


I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.