Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Julgåvor åt kollegor eller kunder

I år har vi valt ut tre kokböcker och två tankeväckande böcker som vi tror kan vara den perfekta gåvan!

Sandhäxans magiska mackor av grundarna till Sandhäxan i Stockholm. Ett gäng som har en sak gemensamt, de älskar mat och moffigt ska det vara! Ris av smaksäkra Tove Nilsson där riset spelar huvudrollen i rätter från hela världen. Americana som Jonas Cramby skrivit på i hela tio år, här får man följa med på en riktig mat- och kulturresa.

Får man säga svart? Barakat har föreläst om mångfald och rasism i 20 år och bokens titel är också den vanligaste frågan han får när han föreläser, och varför är det så svårt att prata om? Tankar efter en pandemi, Anders Tegnell berättar om pandemiåren, vägvalen och vad vi kan lära oss av den.

 

Americana
Jonas Cramby, Lennart Weibull
Americana handlar inte nödvändigtvis om det verkliga USA utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn, följde…
Utkom 6 okt 2023
ISBN 9789127184725
219 kr

Mer Americana åt folket!

I ett 70-tal recept visar Jonas Cramby hur du slänger ihop allt från riktiga Houston-fajitas till Louisianas mystiska, magiska gumbo. Hur du får till både vågiga såväl som helt raka, knapriga baconskivor, och varför varenda fotograf i kokböckernas historia har gjort fel när de fotat fint staplade pannkakor!
En kärleksförklaring till landet där världens alla kulturer en gång samlades och gav resten av världen en enorm, gemensam kultur.

Läs mer om boken

Ris
Tove Nilsson, Roland Persson
Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.
Utkom 26 sep 2023
ISBN 9789127184879
219 kr

En värld av ris

Runt om i världens alla kök hittar man olika typer av ris. I Tove Nilssons nya bok finns allt om olika typer av rissorter i världen, odling, historia och en resa till risodlingar i norra Italien. Boken innehåller hela 90 recept med ris som huvudingrediens. Inget ris – ingen rätt.

" ... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld." Gourmet

Läs mer om boken

Sandhäxans magiska mackor
Mattias Svensson, Erik Johansson, Fredrik Sundberg, William Thoren, Jonas Cramby
Det här är manualen till att göra magiska mackor hemma. 45 recept, inga hemligheter. Det är inspirationen för dig som ibland fantiserar om en egen krog, att bara ta steget. 
Utkom 25 aug 2023
ISBN 9789127181526
219 kr

Den ultimata mackbibeln

Det här är manualen till alla som vill göra magiska mackor hemma. 45 recept på mackor och härliga tillbehör, inga hemligheter!

Designern Mattias Svensson, musikern Fredrik Sundberg och skådespelaren Erik Jerka Johansson, är kompisarna som bara kör. De tar med sig kocken William Thorén på en vansinnig resa med målet att göra världens bästa mackor.

Läs mer om boken

Får man säga svart?
Barakat Ghebrehawariat
Barakat Ghebrehawariat har föreläst om frågor om rasism och språk i snart två decennier.
Utkom 18 aug 2023
ISBN 9789127183872
209 kr

Får man säga svart?

Barakat Ghebrehawariat har föreläst om mångfald och rasism i tjugo år och gästar ofta TV4 som mångfaldsexpert. Den vanligaste frågan han får när han är ute är just bokens titel Får man säga svart? Läs mer om boken

Tankar efter en pandemi

"Förhoppningsvis kan boken vara en pusselbit när man i framtiden vill förstå vad som hände under de här åren och, kanske ännu viktigare, att den kan bidra till lärdomar inför nästa pandemi." Läs mer om boken

Tankar efter en pandemi
Anders Tegnell, Fanny Härgestam
”Förhoppningsvis kan boken vara en pusselbit när man i framtiden vill förstå vad som hände under de här åren och, kanske ännu viktigare, att den kan bidra till lärdomar inför nästa…
Utkom 3 nov 2023
ISBN 9789127183131
219 kr