Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Alla räknas - Svaren!

Hurra för att alla människor är olika! I den här myllrande boken kan räkna människor, följa dem och se hur deras historier flätas ihop. Det finns många hemligheter, här hittar du svaren på några av de.

1. Pojken heter Thomas. Pinnen längst ner till höger hittade han i skogen på förra sidan. På födelsedagskortet som ligger på golvet står det att han är åtta år. Jordgloben är hans bästa ägodel. I famnen har han klassens maskot.

2. I korgen ligger svampen från skogsbilden på första sidan. Thomas frågar sin pappa vad han tycker meningen med livet är. Pappa svarar: ”Just nu är det att vara i skogen med dig.”

3. Pojken som kom på andra plats är mindre nöjd med sin prestation än vad Thomas är.

4. Gitarristen är mamma till Thomas. Trumpetaren hamnar på akuten. Trummisen är tvilling.

5. Alla tre barnen älskar att läsa böcker. Thomas är hemligt förälskad. På väggen bakom familjen kan man se en del av deras släkthistoria, bland annat barnens gammelgammelmormor, siluetter av gammelgammelgammelföräldrarna, en hund som nu är död och pappans barndomshem.

6. Mannen med mobiltelefon är rädd för att gå miste om något. De två som känner sig ensamma är mannen med rött hår och blå tröja, och kvinnan i röd tröja och rosa skjorta. De drömmer om att hitta någon att dela livet med, men tycker att det är svårt att träffa nya människor.

7. Alla sju passar in på samma beskrivning, men ser ändå väldigt annorlunda ut. Nummer sju hamnar i fängelse, men är han skyldig? Nummer sex gör ofta fel, här råkade han vända skylten uppochner.

8. Thomas ser fram emot sin storasysters födelsedag.

9. Kvinnan med väskan och mobiltelefonen ska snart gå på bio med sin son (som är nummer två från vänster av de åtta barnen på gympalektionen). Kvinnan med röd tröja och långt, brunt hår kommer snart att bli besviken på sin frisyr. Kvinnan med grön klänning ska snart vara domare i en baktävling. Kvinnan i lila klänning har precis fått reda på att hon är gravid.

10. Mannen vid tvättstället ska snart fly till Mexiko. Mannen med den rutiga skjortan får en affärsidé, han ska börja hyra ut växter till företag. Kvinnan med lila hår ska färga om det och klippa sig eftersom hon ska på sin brorsdotters födelsedagskalas. Kvinnan med rosa jacka är psykolog. Mannen som väntar på att få betala är revisor.

11. Målvakten oroar sig för att gå till skolan.

12. Gammelmormor med blå glasögon tänker att tiden går alldeles för fort. Hon minns när hon själv fyllde 12 år. Kusinen i prickig kjol tycker att det är outhärdligt långt kvar till sin egen födelsedag.

13. Mannen med lila byxor ska snart bli pappa för första gången. Kvinnan som står modell funderar på vad hon ska äta till middag.

14. Pappan i vagn nummer tre kommer aldrig att åka berg-och-dal-banan igen!
15. Det är gammelfarfar från födelsedagskalaset som har dött. Han blev 94 år gammal. De två som inte sörjer är prästen och kvinnan bakom prästen. Hon tycker om att gå på främlingars begravningar och bröllop! Mannen med rosa kläder går alltid klädd i rosa och är van vid att känna sig annorlunda.

16. Mannen i grönt irriterar sig på att det är någon som inte deltar i gårdsstädningen. Kvinnan och kusinen från födelsedagskalaset är där. Kvinnan med skottkärran står på huvudet varje dag.

17. Mannen bakom disken på akutmottagningen var också med på gårdsstädningen. Kvinnan i den lila klänningen är orolig. Thomas har hög feber och glömmer kvar klassens maskot. Han oroar sig för att missa den stora maskeraden som han ser fram emot. Om mannen på båren överlever får vi veta senare i boken.

18. De två som kände sig ensamma i hissen upptäcker varandra genom en bokhylla. Kvinnan med rosa skor lånar boken om flykt. Vem är personen med gula byxor och röda skor?

19. Revisorn har dåliga nyheter till en arg pappa. Privatdetektiven får i uppdrag att leta efter klassens maskot. Hon letar också efter den efterlysta mannen på affischen. Han är hos advokaten i våningen ovanför. De är i närheten av varandra många gånger utan att detektiven upptäcker honom. Det är inte heller hon som kommer att hitta klassens maskot.

20.
Barnen har fått i uppgift att rita "The Big Bang". Flickan med de rosa hårbanden är dotter till den arga pappan. Hennes föräldrar är skilda, hon bor hos mamman. Flickan med prickig tröja är Thomas hemliga kärlek. Pojken i grön tröja på raden näst längst bak oroar sig för fotbollsträningen.

21.
Pojken längst upp till höger kommer inte att bli hittad förrän läggdags. Pojken med randig tröja övar på att stå på händer, han vill imponera på sin pappa. Tvätten tillhör den långa smala kvinnan på tecknarkursen och hennes man. Den arga pappan bor i huset längst fram.

22. Gårdsstädningen ägde rum på bakgården i det här kvarteret. Mannen på den näst översta våningen, till vänster, driver en blombutik och älskar lugn och ro. Trumpetaren från bandet bor i lägenheten intill. En gång började de att slåss och trumpetaren fick åka till akuten. Thomas faster bor på våningen under tillsammans med sin dotter. Mamman till flickan med de rosa hårbanden samlar på allt och har alltför många kuddar. Personen i lila tröja bakom rullgardinen har inte varit utanför sin lägenhet på åtta år. Privatdetektiven bor ovanför kvinnan som står på huvudet varje dag.

23.
Thomas faster jobbar i fängelset, men är glad när arbetsdagen är slut. En av dem har suttit inne i åtta år. Mannen längst till vänster näst högst upp kommer att få hjälp av sin fru att rymma. Kvinnan överst till höger är tvilling. Kvinnan näst längst ner till vänster ångrar sitt brott väldigt mycket. Mannen i källaren ångrar ingenting.

24. Kvinnan högst upp i rosa kjol hittar ett tyg som man kan göra en tekannedräkt av. Kvinnan med julstjärnan tänker att hon kan använda stjärnan till en enhörningsdräkt åt barnen. Mamman som samlar på allt köper en ny kudde. Thomas ser en jordglob som är lite annorlunda än hans egen och tänker på hur konstigt det är att världen kan ses på olika sätt. Thomas mamma hittar klassens maskot. Frun till mannen i fängelset hittar en bågfil och får en idé. Den arga pappan har skänkt bort blomvasen som stod i hans fönster.

25. Den långa, smala kvinnan från tecknarkursen är utklädd till blyertspenna. Fruktkorgen och flamingon bestämmer sig för att de hädanefter alltid ska gå klädda i maskeraddräkt. Thomas är utklädd till universum, hans syster till en glass, hans lillebror till en present och pappan till ett träd. Kvinnan från hissen och biblioteket är förälskad och går klädd som ett hjärta. Konstnären är utklädd till Mona Lisa. Kvinnan som är utklädd till en selfie, tar selfies så ofta hon kan. Nu tar hon en selfie-selfie! Mannen med växtuthyrningsföretaget är utklädd till en kaktus. Han är farligt nära ballongförsäljaren, som inte är utklädd.

26. Om man räknar alla människor så inser man att det inte är någon bebis i barnvagnen. Det är mannen med barnvagnen som stjäl. Konstnären blir inspirerad av butikshyllorna som har vackra former och mönster. Modellen från tecknarkursen har fortfarande inte bestämt sig för vad hon ska äta till middag. Mamman som samlar på allt lutar sig ner i frysen. Den ensamma mannen från hissen handlar för en. Den gravida kvinnan har blivit höggravid och är trött. Kvinnan som var utklädd till ketchupflaska på maskeraden köper ketchup. Kvinnan med rosa skor köper ingredienser till en kaka. Det gör Thomas också.

27. Thomas är med om en konstupplevelse som får stor betydelse för hans eget yrkesval. Konstnären, som har gul jacka och svart hästsvans, är nöjd med antalet besökare. De två som träffade varandra i biblioteket tycker att det är trevligt att gå på utställning tillsammans. Kvinnan med solglasögon kommer snart att bli rånad. Personen med gula byxor och röda skor syns bara till vänster i bild. Vem kan det vara?

28. Kvinnan med rosa skor har bakat en kaka där hon gömt bågfilen. Hon hoppas vinna flygbiljetter för två. Thomas har bakat en jordklotstårta. Matteläraren har bakat en pedagogisk cirkelkaka. Detektiven har dekorerat sin tårta som ett fingeravtryck, spåmannen har bakat en spåkule-kaka. Kvinnan som har gjort en bergskaka var utklädd till ett berg på maskeraden. Mannen som har bakat en livbojskaka är livräddare. Kvinnan som har bakat en hattkaka arbetar i en hattbutik och har hår som ofta är i vägen. Mannen i hissen som kände sig ensam har blivit förälskad och har gjort en hjärttårta.

29.
Pappan till Thomas har gått fel, han skulle ha varit på en kurs för flygrädda. Han träffar en gammal vän till sin farfar. Vännen var också med på begravningen, och berättar för Thomas pappa om sin flygrädsla. Han har själv precis övervunnit sin flygrädsla och kommer med goda råd. Mannen i flamingodräkt har precis anmält sig. Mannen längst till vänster är taxichaufför. Domaren från baktävlingen står mitt i bilden, bakom blomman.

30. Mannen och kvinnan från biblioteket och konstutställningen har blivit tillsammans. Ketchupkvinnan har en klänning med ketchupfläckar på. Är Thomas pappa ute med en annan kvinna? Kvinnan med solglasögonen blir bestulen på sin väska utan att hon märker det. Ingen annan ser det heller, men tjuven hamnar på selfiekvinnans selfie! Mannen som går på det nysådda gräset har en bra ursäkt. Revisorn är ute med sin son. Mobilmannen missar när sonen lyckas stå på händerna för första gången. Den långa, smala kvinnan är ute och går med sin hund. Den mystiska personen med de gula byxorna läser en karta. Den gravida kvinnan och mannen från tecknarkursen har nu blivit föräldrar. På bilden kan man räkna till 28 människor, och dessutom finns det två barn i vagnen.

45.
Tjuven från parken har blivit tagen av polisen efter tipset från selfiekvinnan. Kvinnan med bågfilskakan har hjälpt sin man ur fängelset och nu är de på rymmen. Den arga pappan är arg i trafiken också. Mobilmannen surfar på nätet samtidigt som han kör bil. Kvinnan i limousinen drömmer om en större limousin. En man har somnat i taxin. Kvinnan som var utklädd till ett garnnystan har en bil som det står ”Make stuff – not war” på. Har den förälskade mannen blivit kidnappad?

50. Mobilmannen kommer att snubbla när han åker rulltrappa. Frisören är ledsen för att kunden är besviken över sin nya frisyr, hon är rädd för att gå i konkurs eftersom det är flera som är missnöjda. Selfiekvinnan tar en selfie. Den arga pappan driver en butik för ligister, den heter ”Rena stölden”. Nu är han arg eftersom någon har stulit något. Revisorn är ute med sin son som vill ha kaka. Privatdetektiven letar efter en ny utrustning. Thomas syster vill köpa ett förstoringsglas. De märker inte att lillebror är på väg upp i rulltrappan. Mannen som joggade i parken springer förbi juveleraren. Mannen som trampade på det nysådda gräset är blind. Kvinnan, som var utklädd till ett garnnystan, har en garnbutik. Mannen från frisersalongen hyr ut en stor krukväxt. Spådamen tittar efter en ny spåkula i ”Den coola kulbutiken”. Mannen som har köpt en stor, rund present, tänker att livet är en lång, oavbruten jakt efter födelsedagspresenter. Kvinnan som är på rymmen ska köpa en peruk. Ägaren till kaféet har köpt en tavla på konstutställningen (den är inspirerad av toalettpappersrullar). Det förälskade paret planerar en viktig händelse.

60. Det förälskade paret gifter sig. De vet inte att de en gång stod i samma hiss. Brudklänningen är köpt i köpcentret. Mannen som kidnappade den förälskade mannen var hans bästa kompis, de skulle på svensexa. Thomas faster och kusin är också med på bröllopet. Fastern fångar brudbuketten. Sen börjar hon prata med mannen som står bredvid henne. Mannen med randig slips tänker på en fotbollsmatch som han gärna skulle ha sett. Kvinnan med grått hår och lila glasögon har lyckats snacka sig in på bröllopsfesten.

65.
Det visar sig att Thomas pappa är trilling! Den gravida kvinnan är tvilling och här får vi veta att det låg två bebisar i vagnen i parkbilden. Männen med randiga tröjor blir förälskade i kvinnorna med prickiga tröjor. Mannen med mobiltelefon har en tvillingbror som också är rädd för att gå miste om något.

75. Mannen med slipsen springer av glädje över att ha vunnit på lotto. De med startnummer 7 och 51 är systrar, men vet inte om det. Den nyblivna mamman springer maraton. Bland deltagarna finns mannen som sprang i parken och i köpcentret, Thomas mamma och mannen med mobilen.

85. Thomas och hans syster går på bio tillsammans. Filmen gör ett stort intryck på Thomas och han kommer att se om den många gånger. Sista gången när han är 82 år. Mobilmannen är på dejt, men går miste om både dejten och filmen. Kvinnan med mobiltelefonen från bröllopet pratar här också. Kvinnan med det stora håret sitter i vägen för någon. Kvinnan med gul jacka tycker att det är kul att gå på bio efter att ha suttit fängslad i åtta år.

90. Konstnären från konstutställningen får ett pris. Modellen från tecknarkursen sitter i publiken. Det gör även han som var på akuten, han har bandage runt huvudet. Hon som var utklädd till fruktkorg på maskeraden är där, fortfarande i sin dräkt. Thomas och familjen är också där. Mobilmannen missar vem som vinner pris.

100. Thomas får en puss inne i klätterborgen. Tjejen med de rosa hårbanden har tappat ett av dem. Det ligger under klätterställningen. Ingen vet vem som kommer att skada sig eller vem som kommer att uppfinna vaccinet.

135. Thomas och familjen ska åka till Lanzarote. Pappan har på sig en rosa halsduk som han fick av vännen till hans farfar. En kvinna från maratonloppet springer snabbt mot sin gate men missar flyget. Paret som är på rymmen kommer att använda biljetterna från baktävlingen till att fly till Mexiko. Mannen med blå tröja och svarta byxor tar en bild på sin familj. Mannen som somnade i taxin har somnat på en bänk. Den arga pappan ska åka på en resa med sin dotter, men hon vill inte följa med. Mannen som väntar på en som heter ”Fred” kommer att få användning av affischen vid ett senare tillfälle. Det nygifta paret ska åka på bröllopsresa. Revisorn har gett ett leksaksplan till sin son. Fruktkorgskvinnan är på väg till Seoul. Kvinnan i det sjätte fönstret framifrån ska träffa sin familj för första gången.

200. Thomas och hans syskon har tagit en promenad bakom klipporna och föräldrarna får panik när de inte kan se dem. Men livräddaren, som gjorde livbojskakan, håller koll på dem. Det nygifta paret badar. Den rosa mannen från begravningen har blivit solbränd och är lika rosa när han är naken. Revisorpappan blir nedgrävd av sin son. Två av de nyförälskade tvillingarna tar en promenad på stranden. Mobilmannen har med sig mobilen i vattnet. Modellen badar, den här gången har hon bikini på sig. En man som sover får snart en kall överraskning. Den långa, smala kvinnan är på stranden med sin man och sin hund. Kvinnan som samlar på allt har en tatuering av en ros på sin rumpa.

400.
Nästan alla är med. Thomas och familjen tror på rättvisa. Mannen med ”Fred”-skylten från flygplatsen kan använda skylten igen. Den mystiska personen med gula byxor håller i en skylt där det står ”Öppenhet”. Personen som inte varit ute ur lägenheten på åtta år tog mod till sig för att gå dit.

1000.
Alla tycker att kometen är imponerande. Mobilmannen ser den på mobiltelefonen. Den arga pappan glömmer att vara arg. Den mystiska personen med gula byxor i första raden, det är privatdetektiven!

Det finns fler hemligheter, se hur många du kan hitta!
 
 

Alla räknas Epub3

En räknebok om och för alla! Hisnande välgjort i starka kontrasterande färger.

Läs mer