Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Stockholm för foodisar

Det finns få ställen i världen som är så spännande att äta i just nu som Stockholm. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar, kafferosteri eller hantverksbageri och vi ser en ny generation uteätare, krögare, kockar, mathantverkare och bartenders.

Läs mer

Nordiska bad

Vad är det som är specifikt med nordiska bad och var finns dagens intressantaste och mest spektakulära bad? Det kalla klimatet och ländernas geografiska utformning har gjort att vissa former av badande etablerade sig redan under förhistorisk tid. Bastubad, kallbad, källbad och motionsbad är en del av Nordens kulturhistoria som har överlevt i tusentals år.

Läs mer

Krukmakeriet

Egentligen behöver du inte mycket för att göra din första skål, bara en bit lera och en idé. Samtidigt är det ett hantverk att växa i under hela livet.

Läs mer

Högtid

Stefan Ekengren reder ut begreppen kring våra traditionella svenska högtider och ger dig både klassiska och nya recept. Inför varje högtid får du hjälp med planering och förslag på arbetsordningen. Hur långt i förväg går det till exempel att grava laxen, rulla köttbullarna eller baka påsktårtan?

Läs mer

Illustrerad fakta

Illustrerad fakta ger ut böcker om mat, dryck, hantverk, odling, djur och natur. Vi vill vara ledande inom illustrerade faktaböcker och ge ut böckerna vi själva vill ha, av författare som går på djupet. Tillsammans med vassa formgivare och fotografer blir våra böcker unika. De fyller ett syfte, inspirerar och lär ut från grunden, för den nyfikna läsaren i Sverige och i världen.

Välj filter