Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
/SR

Ingvar Lundbergpriset

Natur & Kultur ger ett årligt pris till en nominerad person som gjort betydande forskning eller insatser för barns skrivutveckling eller läsning. Från den 1 december till och med den 1 februari kan du nominera en person till Ingvar Lundbergpriset 2018.

Priset tilldelas en person som har gjort avgörande insatser inom forskning och utbildning för att främja kunskap om läs- och skrivinlärning. Det kan också ges till en pedagog som har utvecklat metoder för att undervisa barn i läsning och väckt deras lust att läsa.

Ingvar Lundberg, (1934–2012) var professor i psykologi och en internationellt erkänd forskare inom läs- och skrivutveckling och dyslexi.  Han brann för att lära barn och ungdomar att läsa och skriva och därmed ge dem möjlighet att se fler perspektiv och engagera sig i sin omvärld.

Lyssna på P1 Sommar Ingvar Lundbergs sommarprogram från 2008. 

2017 tilldelades Barbro Westlund priset. Läs pressmeddelandet.

Prissumman är 100 000 kr och delas ut på Natur & Kulturs Läskonferens i Stockholm den 18 april.

Juryn som utser pristagaren består av: Elisabet Nihlfors (professor vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet), Ulf Fredriksson (docent, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet), Marie Trapp (lärare, Nyköpings kommun) samt Ann-Charlotte Smedler (professor, prefekt, Psykologiska institutionen, Stockholms universitet).

Tidigare pristagare

Nominera en pristagare till 2018 

Tipsa/dela: