Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Texmex från grunden

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita.

Läs mer...
Texmex från grunden Texmex från grunden
Texmex från grunden

Texmex från grunden

ISBN 9789127133037
Utkom 15 september 2012
ISBN
9789127133037
Typ
Inbunden
Sidantal
144
Du har nått den maximala köpsumman.
Texmex från grunden Texmex från grunden
Texmex från grunden
E-bok (Epub)

Texmex från grunden

ISBN 9789127140301
Utkom 20 mars 2014
ISBN
9789127140301
Typ
E-bok (Epub)
Du har nått den maximala köpsumman.

Om boken

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.

Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.

 

Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent på Metro. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare skrivit böckerna Texmex från grunden (2012), Mandomsprovet (2012 på annat förlag), Texas BBQ (2013), Mackor (2014) samt ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden (2015).

 

Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder.

Lotta Lundgren

Årets kokbok.

Jan Gradvall, DI Weekend

Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby.

Kockfruns blogg, Mat & Vänner

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.

Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.

 

Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent på Metro. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare skrivit böckerna Texmex från grunden (2012), Mandomsprovet (2012 på annat förlag), Texas BBQ (2013), Mackor (2014) samt ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden (2015).

 

Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder.

Lotta Lundgren

Årets kokbok.

Jan Gradvall, DI Weekend

Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby.

Kockfruns blogg, Mat & Vänner

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Texmex från grunden av Jonas Cramby jpg

Andra intressanta titlar