PULS Historiska källor om barn

Boken ger exempel på historiska källmaterial från olika tider och berättar hur du och dina elever kan hitta och förstå dessa källor.

Läs mer...
PULS Historia 4-6 Historiska källor om barn PULS Historia 4-6 Historiska källor om barn
PULS Historia 4-6 Historiska källor om barn

PULS Historia 4-6 Historiska källor om barn

Utkom 25 februari 2016

Isbn
9789127445536
Typ
Häftad
Sidantal
48
Du har nått den maximala köpsumman.

Om PULS Historiska källor om barn

PULS Historiska källor om barn handlar om hur du och dina elever kan hitta och förstå olika historiska källor. Författaren berättar också om hur hon som forskare använder källor för att förstå hur barn och deras familjer levde under olika tider i Sverige.

I boken finns exempel på 20 typiska källmaterial från olika tider: arkeologiska fynd, texter, kyrkoböcker, föremål och konst. De olika källorna beskrivs i bild och text och ger hjälp till att tolka den. Källorna berättar om barn, både pojkar och flickor från överklass och bönder, stad och land, liksom olika delar av Sverige.

I foldern Granska och förstå källor får du praktiska tips på hur du kan arbeta med källor och källkritik med din klass. Beställ kostnadsfritt här.

Författaren Anna Götlind är professor på Historiska institutionen, Stockholms universitet.

Digilär Historia för årskurs 4-6

Digilär Historia för mellanstadiet är ett digitalt läromedel som täcker hela det centrala innehållet för historia i årskurs 4-6 enligt Lgr 11. Här finns ett stort material med texter, bilder, kartor, tidslinjer, historiska källor och fördjupningstexter och mer kommer det att bli. Läs mer, prova och köp via Digilar.se!

Läs mer