Japanska bakverk

De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt – och sofistikerade smaksättningar från matcha och körsbärsblom till vanilj och choklad.


Tryckta utgåvor

Japanska bakverk Japanska bakverk
Japanska bakverk Kommande
Utgivningsdatum 2019-08-31
160 Sidor
ISBN 9789127161191
Inbunden

Digitala utgåvor

Japanska bakverk Japanska bakverk
Japanska bakverk Kommande
Utgivningsdatum 2019-08-31
ISBN 9789127161207
E-bok

Om boken

De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt – och sofistikerade smaksättningar från matcha och körsbärsblom till vanilj och choklad, och inte minst en arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny värld för den nyfikna hemmakonditorn.

I boken delas bakverken in i tre huvudgrupper. Wagashi är traditionella japanska bakverk som till exempel de färgglada mochi-riskakorna, yogashi är bakverk inspirerade av väst, som matcharulltårta, jordgubbsshortcake och cheese soufflé, och kashipan är delikata japanska vetebröd, med eller utan fyllning.

Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura, som sedan några år bor i Stockholm, ger läsaren ett helt nytt sätt att tänka på så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten. Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgångar får vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds dessutom på en inblick i den japanska tecermonin chado.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Charlie Drevstam
Japanska bakverk av Ai Ventura
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Charlie Drevstam
Ai Ventura

Presskontakt

Emelie Bååth
pressansvarig illustrerad fakta