Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression

Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression (MBKT) är en gruppbehandling som integrerar mindfulness, kognitiva tekniker och meditationer för att förebygga återfall i depression. I detta standardverk berättar metodens grundare om behandlingens teoretiska bas, den forskning som gjorts inom området och om det vetenskapliga stödet. 


Tryckta utgåvor

Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression
Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression
Utgivningsdatum 2014-12-15
518 Sidor
ISBN 9789127137813
Inbunden
Provläs

Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression (MBKT) är en gruppbehandling som integrerar mindfulness, kognitiva tekniker och meditationer för att förebygga återfall i depression. I detta standardverk berättar metodens grundare om behandlingens teoretiska bas, den forskning som gjorts inom området och om det vetenskapliga stödet. Med många exempel och dialoger visar de hur deltagarna får hjälp att radikalt förändra sitt förhållningssätt till tankar, känslor och kroppsförnimmelser – och därigenom förhindra att depressionen kommer tillbaka.

Denna reviderade andra utgåva utgör en komplett manual med beskrivning av de olika sessionerna, formulär, arbetsblad och inlästa mindfulnessövningar. Boken är en ovärderlig kunskapskälla och läsupplevelse för alla som arbetar med depressionsbehandling och med mindfulness.

Författarna är förgrundsgestalter inom MBKT och har mångårig klinisk erfarenhet.

Svenskt förord av Ola Schenström, läkare, specialist i allmänmedicin och grundare av Mindfulnesscenter.