Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Använd statsbidraget i förskoleklass och lågstadiet

Målet med statsbidraget för inköp av litteratur 2024 är att öka alla barns tillgång till böcker

✓ Skapa ett klassrumsbibliotek
✓ Köp in ny litteratur till högläsningen
✓ Köp in klassuppsättningar
✓ Skapa ett bibliotek i kapprummet 

Här hittar du våra bästa boktips för barn i förskoleklass och lågstadiet, årskurs 1-3. Böcker som väcker nyfikenhet, fördjupar förståelse och lockar till skratt!

Familjen Knyckertz och papegojans öga

Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen, en enorm smaragd och en övergiven nöjespark. Följ med på ett nytt äventyr med allas vår favoritfamilj Knyckertz!

Läs mer

Bästa Friends Forever

Noa och Manne är bästa vänner, de älskar att skratta ihop och att öva på att se in i framtiden. Bästa-böckerna är lätta att läsa och lätta att älska, om vänskap, relationer och den lilla vardagen.

Läs mer

Trollkonstboken

Så länge Mira kan minnas har hon drömt om att få gå på Hokus Trolldomsskola. Hon vill lära sig magiska brygder och trollformler, men i skolan måste man först lära sig magins grunder, regler och historia. Som tur är blir hon kompis med Tom som kan muntra upp skoltillvaron med korttricks och upptåg!

Läs mer

Det fina med Kerstin

En berättelse om intrasslade hemligheter, vänskap och om det särskilt fina med att vara Kerstin.  Med illustrationer av Katarina Strömgård.

Läs mer

Från apa till sapiens

En historia över mänsk­ligheten, rikligt och humoristiskt illustrerat. Från apa till Sapiens erbjuder samma sorts resa genom vår historia som Yuval Hararis dundersuccé Sapiens. Lärorikt, skojigt och lättillgängligt.

Läs mer

Väsenologi

En maffig och läskig faktabok om väsen i nordisk folktro!

Läs mer

Anne flyttar in

Marilla och Matthew Cuthbert behöver hjälp på gården och har bestämt sig för att adoptera en pojke som kan hjälpa till. Men när Matthew ska hämta barnhemspojken vid stationen står där en flicka med röda flätor och stor fantasi.

Läs mer

Rapport från en superhjälte

Eskil Storms liv är som en mardröm. Coola gänget i skolan förpestar varje dag och han måste bo med Abeba, den störigaste bonussystern i hela världen. Hur kul är det på en skala?

Läs mer

Kärlekspizzan

Kärlek, lögner och skateboardtricks!

När Movits Lind en dag bestämmer sig för att bli skejtare är det inte för att han gillar tuffa, farliga utmaningar eller att kasta sig ut i det okända med livet som insats. Nej, orsaken stavas B E A T A. Hon är värsta skejtingproffset och har gjort Movits knäsvag ända sedan den där dagen han såg henne skejta i Björns trädgård.

Läs mer

Jordbok: Tiden

I den här boken reser vi genom tid och rum, tillbaka till när planeten föddes. Med faktarutor, pyssel, serier och funderingsfrågor undersöker Matilda Ruta tiden i denna första jordbok av fyra.

Läs mer

Fantastiska fakta om djur

Visste du att giraffer kan slicka sina öron? Eller att uttrar håller handen när de ska sova? 
Det här och många fler fantastiska fakta om små och stora djur får du lära dig i Maja Säfströms lekfulla och vackert illustrerade bok.

Läs mer

Börja skolan

Hur går det egentligen till att börja skolan? Hur ser klassrummet ut? Måste man sitta stilla och räcka upp handen? Viktig och rolig bok om en av livets stora händelser.

Läs mer

För alla pysselsugna barn

Vad är bättre än att fördriva tiden med världens bästa tvärtomfamilj? Missa inte Familjen Knyckertz pysselbok: Utbrott och inbrott. Pysselboken för alla barn som har skollov, har tråkigt eller sitter i finkan.