Haj-Jenny

Magistern säger: »PRATA HÖGT.« 
Mamma säger: »Var inte blyg!« 
Men jag är mer tyst och arg. Som en haj. Magistern vill att alla barn ska vara bläckfiskar som räcker upp alla sina åtta armar på en gång. Han förstår inte att det finns hajar också. Hajar är tysta, de säger ingenting. De simmar runt och gör vad de vill. Ingen bråkar med dem, ingen vågar säga PRATA HÖGT till en haj. Hajar har inga händer, så jag skulle inte kunna räcka upp handen. Och när jag vill sitta ensam och läsa på rasten och magistern frågar: »Är du ledsen, Jenny?« så kan jag bara svara: »Hajar gillar att simma ensamma.«

Tryckta utgåvor

Haj-Jenny
Inbunden 2017-08-21. ISBN 9789127149748
Köp direkt via din återförsäljare

Digitala utgåvor

Haj-Jenny
E-bok 2017-08-12. ISBN 9789127149755
Köp direkt via din återförsäljare

Om boken

Jenny går i andra klass och älskar att läsa, mest tycker hon om att läsa om hajar. När Jennys mamma jobbar sent får Jenny vara hemma hos sin kompis Amina som bor i samma hus. Amina tycker om att rita och tillsammans kan de sitta tysta och läsa och rita i flera timmar. Jennys morfar njuter däremot inte av sin ensamhet. Han saknar mormor och huset där han bor har blivit ett mormor-museum. Allt han gör är att bläddra i gamla fotoalbum och prata om mormors hår och papiljotter. Kanske kan Jenny och Amina hjälpa honom att komma vidare? Och kanske kan hajen på akvariet, dit klassen gör en utflykt, hjälpa folk att förstå att man faktiskt inte måste kunna prata högt för att klara sig i livet.

Med humor och värme gestaltar debutanten Lisa Lundmark olika sorters ensamhet; den självvalda och den på tvingade och vad de gör med oss människor.