Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Föreläsare

Tove Berggren är författare och skrivpedagog och har gett ut flera barnböcker, bland annat böckerna om Lennart Lordi. Tove arbetar med Skapande Skola i Göteborg och gör skriv-workshops för barn och unga.

Cilla Dalén är bibliotekarie på Enbacksskolan i Tensta där hon strävar efter att skolbiblioteket ska vara ett betydelsefullt stöd för lärarna i deras arbete med läsförståelse. Cilla Dalén tilldelades Ingvar Lundberg-priset 2020 och Svenska Akademiens bibliotekariepris 2022.

Boel De Geer är docent i svenska vid Södertörns högskola och undervisar sedan många år vid Lärarutbildningarna för förskola och fk-3.

Lana Dervisic Vrbanjac är lärare och arbetar med nyanlända elever på Bandhagens skola i Stockholm. I sin undervisning låter hon eleverna möta avancerade texter och ha strukturerade textsamtal tidigt i sin språkutveckling. Lana tilldelades år 2020 priset Pennsvärdet av Stiftelsen Berättarministeriet.

Agneta Edwards är litteraturpedagog, föreläsare och författare. Under 2022 utkommer hennes nya bok om bilderböcker i de första skolåren. Agneta tilldelades Barnboksakademins Eldsjälspris 2002 och Gulliverpriset 2021.

Lisa Molin arbetar som lektor vid Center för skolutveckling i Göteborg.

Anna Månsson Nylund arbetar som förstelärare på Nya Landamäreskolan i Göteborg. År 2020 mottog hon Svenska Akademiens svensklärarpris.

Moderator är Sara Persson, grundskolelärare i svenska och svenska som andraspråk samt förstelärare med inriktning på formativ bedömning. Hon tilldelades Svenska Akademiens svensklärarpris 2019.

Johan Rundberg är författare och bosatt i Stockholm. Han fick Augustpriset 2021 i barn och ungdomsklassen för "Nattkorpen", första delen i trilogin Månvind & Hoff, om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm. Han fick priset Crimetime Award för Årets barndeckare 2021 och dessutom skrivit läromedel och andra kapitelböcker för åldern 9–12.

Per Gustavsson har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även läromedel, tidningar och serier.

Anders Sparring Efter en slingrig yrkesbana som gick från barnskötare, via grovsnickare, till skådespelare på Stockholms Improvisationsteater, samt DI-studier i TV-produktion, började han 1998 att skriva manus för barn-TV.