Gå till innehåll
Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Hem- och konsumentkunskap för högstadiet

Läromedlet Hem- och konsumentkunskap för högstadiet hjälper dig som lärare att koppla ämnets teori till den stora mängden praktiska moment. Texterna är anpassade till målgruppen och innehållet fokuserar på ämnets kärna som beskrivet i kursplanerna.

Läs mer om Hem- och konsumentkunskap för högstadiet...
Hem- och konsumentkunskap för högstadiet Hem- och konsumentkunskap för högstadiet
Hem- och konsumentkunskap för högstadiet
Statsbidrag Läromedel
Kommande

Hem- och konsumentkunskap för högstadiet

ISBN 9789127469211
Utkommer 14 augusti 2026
ISBN
9789127469211
Typ
Inbunden
Sidantal
200
Du har nått den maximala köpsumman.
Hem- och konsumentkunskap för högstadiet Digital Hem- och konsumentkunskap för högstadiet Digital
Hem- och konsumentkunskap för högstadiet Digital
Onlineprodukt
Statsbidrag Läromedel
Kommande

Hem- och konsumentkunskap för högstadiet Digital

ISBN 9789127469228
Utkommer 15 oktober 2026
ISBN
9789127469228
Licenstid
365 dagar
Typ
Onlineprodukt
Du har nått den maximala köpsumman.

Tydlig struktur med blockindelning

Läromedlet är uppdelat i tre block enligt kursplanen:

  • Mat och matlagning
  • Privatekonomi och konsumtion
  • Levnadsvanor

Varje block avslutas med en begreppslista med förklaringar.

Blocken är i sin tur är uppdelade i flera kapitel som avslutas med olika typer av frågor och uppgifter. 30 grundrecept utgör ett fjärde block som är placerat längst bak i boken.

Begreppsförklaringar även i texten

I läromedlet fokuseras på att eleverna ska förstå och använda begrepp för att underlätta förståelsen av faktatexterna. Därför är begreppen markerade där de förklaras i texten.

Elevuppgifter stöttar

I slutet av varje kapitel finns faktafrågor som, förutom att ge eleverna kunskaper, ska fungera som ett lässtöd. I slutet av varje kapitel finns även större reflektionsuppgifter som ibland kan göras i grupp eller i helklass.

Instruktionsfilmer

I anslutning till faktatexten finns filmhänvisningar i form av QR-koder som visar praktiska metoder. De praktiska metoderna finns dock även beskrivna i faktatexten. Filmerna är tänkta att delvis ersätta lärardemonstrationer.

Illustrerade recept

Varje recept innehåller en bild på den färdiga rätten, ibland även bildsteg, samt information om redskap, ingredienser och arbetsgång. Det finns även recepthänvisningar i faktatexten.

Matig lärarhandledning

Lärarhandledningen innehåller ett brett utbud av stödmaterial för dig som lärare:

  • Planeringsförslag för flera terminer
  • Teoretiska prov med bedömning
  • Praktiska prov med bedömningsmatriser
  • Större bedömningsuppgifter med instruktioner
  • Kamratbedömning för praktiska moment
  • Buffertuppgifter som case-övningar och begreppsträning i form av korsord eller memory.

Tydlig struktur med blockindelning

Läromedlet är uppdelat i tre block enligt kursplanen:

  • Mat och matlagning
  • Privatekonomi och konsumtion
  • Levnadsvanor

Varje block avslutas med en begreppslista med förklaringar.

Blocken är i sin tur är uppdelade i flera kapitel som avslutas med olika typer av frågor och uppgifter. 30 grundrecept utgör ett fjärde block som är placerat längst bak i boken.

Begreppsförklaringar även i texten

I läromedlet fokuseras på att eleverna ska förstå och använda begrepp för att underlätta förståelsen av faktatexterna. Därför är begreppen markerade där de förklaras i texten.

Elevuppgifter stöttar

I slutet av varje kapitel finns faktafrågor som, förutom att ge eleverna kunskaper, ska fungera som ett lässtöd. I slutet av varje kapitel finns även större reflektionsuppgifter som ibland kan göras i grupp eller i helklass.

Instruktionsfilmer

I anslutning till faktatexten finns filmhänvisningar i form av QR-koder som visar praktiska metoder. De praktiska metoderna finns dock även beskrivna i faktatexten. Filmerna är tänkta att delvis ersätta lärardemonstrationer.

Illustrerade recept

Varje recept innehåller en bild på den färdiga rätten, ibland även bildsteg, samt information om redskap, ingredienser och arbetsgång. Det finns även recepthänvisningar i faktatexten.

Matig lärarhandledning

Lärarhandledningen innehåller ett brett utbud av stödmaterial för dig som lärare:

  • Planeringsförslag för flera terminer
  • Teoretiska prov med bedömning
  • Praktiska prov med bedömningsmatriser
  • Större bedömningsuppgifter med instruktioner
  • Kamratbedömning för praktiska moment
  • Buffertuppgifter som case-övningar och begreppsträning i form av korsord eller memory.