Robot City - Grundläggande programmering i matematik åk 1-3

Introducera programmering i matematikundervisningen i årskurs 1–3. Robot City är lärarhandledningen för dig som vill arbeta med att utveckla dina elevers datalogiska förmåga och problemlösningsförmåga innan de sätter igång med programmering på datorn.

Just nu får du en julrabatt på 20 % på Robot City. Rabatten dras av på fakturan som du får efter att du lagt beställningen här på nok.se. Erbjudandet gäller  t.o.m. 2018-12-15.

Tryckta läromedel

Robot City - Grundläggande programmering i matematik åk 1-3
Utgiven: 2018-03-27
120 Sidor
ISBN 9789127451469
Specialbindning
349 kr
Provläs

Om Robot City

Lärarhandledning med tydliga lektionsupplägg

Via en ramberättelse, som utspelar sig i Robot City, närmar sig eleverna programmeringen på ett lekfullt och spännande sätt. Eleverna ska befria ett antal tillfångatagna robotar som sitter inlåsta i programmeringsgrottan. För att lyckas med detta ska eleverna lösa ett antal uppdrag. Under uppdragens gång får eleverna lära sig begrepp och metoder för att skapa enkla koder och genom samtal och lösningsförsök utvecklas elevernas kunskaper i problemlösning, planering och matetmatiskt tänkande.

För varje uppdrag finns det ett tydligt lektionsupplägg med syfte, material, förberedelser, genomång, praktiska övningar och slutreflektion.

Handledningen innehåller även ett stort antal kopieringsunderlag för genomgångar och övningar. Dessa kopieringsunderlag kommer även finns digitalt på webben om du vill förstora upp dem på digital storbild.

Om författarna

Författare till Robot City är Monika Helgesson arbetar som förstelärare på Åledsskolan och Ingela Sandberg arbetar som förstelärare och specialpedagog på Åledsskolan samt som matematikutvecklare i Halmstad kommun. 

År 2012 tilldelades de ett matematikstipendium som ”Sveriges bästa matematiklärare” och år 2016 fick de ta emot Nämnarens resestipendium för bästa undervisningsidé. 

Programmering – Vi har stödet du behöver | Åk 1–Gy

I detta inspelade webbinarium går vi igenom hur du kan undervisa i programmering med hjälp av Natur & Kulturs läromedel. (För åk 1–9)

Se det inspelade webbinariet (ca 25 min)