Mitt hem är inte Copacabana

Mitt hem är inte Copacabana är en berättelse om två bröder och deras osannolika väg genom livet. I boken om sin pappa skriver Anna de Lima Fagerlind fram en berättelse om Brasilien och Sverige på 60- och 70-talen, men lika mycket handlar det om frågor om tillhörighet, uppbrott och var man egentligen hör hemma.


Tryckta utgåvor

Mitt hem är inte Copacabana Mitt hem är inte Copacabana
Mitt hem är inte Copacabana Kommande
Utgivningsdatum 2019-08-03
ISBN 9789127149427
Inbunden
Recensionsdatum 2019-08-13

Digitala utgåvor

Mitt hem är inte Copacabana Mitt hem är inte Copacabana
Mitt hem är inte Copacabana Kommande
Utgivningsdatum 2019-08-03
ISBN 9789127149434
E-bok

Om boken:

Det är 1960-tal och Toninho växer upp i Cantagalo, favelan högst uppe på berget dit inga turister vågar gå och där man ser hela Rio. Av en slump får Toninho medverka i en film av den svenske regissören Arne Sucksdorff, som vill skildra livet för Rios gatubarn. Filmen, ”Mitt hem är Copacabana”, gör stor succé och förändrar hela Toninhos livslopp – men inte på det sätt han hade tänkt. Bara ett år efter premiären har han i stället hamnat på Lidingö, inhyst hos en svensk familj. Svenska tidningar skriver om den föräldralöse pojken som fått en unik chans att lyftas ur slummen. Det finns bara ett problem, han har redan en familj.

Samtidigt som Toninho kämpar på med svenskan och hockeyn dras hans storebror Paulinho hemma i Rio sakta men säkert in i kriminella kretsar. Med tiden får han namnet Odjuret, och blir en högt uppsatt maffialedare i favelan.

Mitt hem är inte Copacabana är en berättelse om två bröder och deras osannolika väg genom livet. I boken om sin pappa skriver journalisten Anna de Lima Fagerlind fram en berättelse om Brasilien och Sverige på 60- och 70-talen, men lika mycket handlar det om frågor om tillhörighet, uppbrott och var man egentligen hör hemma.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Mitt hem är inte Copacabana av Anna de Lima Fagerlind
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Erik Ardelius
Anna de Lima Fagerlind