Dom som stod kvar

Dom som stod kvar är en bok om de ensamkommande unga, vars tillvaro i Sverige drastiskt förändrades när en ny asylpolitik klubbades igenom. Men det är också en bok om de vanliga svenskar - gode män,  lärare, socialarbetare, kuratorer, fotbollstränare - som tagit det ansvar som samhället och politiken avbördat sig. 

Läs mer...
Dom som stod kvar Dom som stod kvar
Dom som stod kvar
nyhet

Dom som stod kvar

Utkom 23 september 2019

Isbn
9789127159341
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2019-10-08
Sidantal
240
Du har nått den maximala köpsumman.
Dom som stod kvar Dom som stod kvar
Dom som stod kvar
E-bok (Epub)
nyhet

Dom som stod kvar

Utkom 28 september 2019

Isbn
9789127159358
Typ
E-bok (Epub)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via

"Det är en omskakade reportagebok i nuet - och ett stenhårt dokument för framtiden." Expressen

"Ett sorgligt men välskrivet dokument över händelser i vår tid som framtida generationer kan komma att betrakta med andra ögon." BTJ

Vintern 2017 lär Thord Eriksson känna en sjuttonårig afghansk kille som fått avslag på sin asylansökan. Två år tidigare hade Aria i likhet med många andra kommit ensam till Sverige. Då var gränserna öppna, men kort därefter klubbades beslutet om en ny asylpolitik igenom i Riksdagen och hans möjligheter att stanna förändrades i ett slag. När Thord tog del av det juridiska materialet var han först övertygad om att ett misstag begåtts. Snart insåg han att Aria var långt ifrån ensam och att många antingen tvingats lämna landet eller valt en osäker och farlig tillvaro som papperslösa. Så väcktes hans engagemang för de ensamkommande unga.

Dom som stod kvar är en bok om dessa unga människor. Men det är också en bok om de vanliga svenskar – gode män, familjehemsföräldrar, lärare, socialarbetare, kuratorer, fotbollstränare – som tar det ansvar som samhället och politiken avbördat sig. Medan migrationspolitiken hårdnat kämpar dessa svenskar med att ordna tak över huvudet och ingjuta hopp hos en grupp unga vars tillvaro framstår som alltmer desperat.

Det som sker i Sverige idag är en skamfläck liknande baltutlämningen och att flyende tyska judar stoppades vid gränsen i slutet av 30-talet. Detta är en bok om dem som vägrar låta den berättelsen om Sverige vinna.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Dom som stod kvar av Thord Eriksson
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Viktor Gårdsäter

Presskontakt

Kristina Billow
Pressansvarig sakprosa