Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Plocka tång & strandväxter

Recept och tillagning

Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Läs mer...
Plocka tång & strandväxter Plocka tång & strandväxter
Plocka tång & strandväxter

Plocka tång & strandväxter

Utkom 5 november 2021

ISBN
9789127174290
Typ
Inbunden
Sidantal
208
Du har nått den maximala köpsumman.
Plocka tång & strandväxter Plocka tång & strandväxter
Plocka tång & strandväxter
E-bok (Epub3)

Plocka tång & strandväxter

Utkom 5 november 2021

ISBN
9789127174306
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Utsedd till årets Undervisningslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2022. 

"... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav."
Strömstads Tidning / Norra Bohuslän

"Plocka tång & strandväxter fungerar både som väckarklocka för våra vatten och som tipsbok, där man lär sig när, var och hur man ska plocka och skörda tång - som ingång och ingrediens i mängder av olika rätter och smaksättare."
Gourmet

Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning – och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.

Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.

”Men tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinssons nyutkomna bok Plocka tång & strandväxter (Natur & Kultur) öppnar en helt ny värld.”
SvD Perfect Guide

”I Plocka tång och strandväxter guidar Linnéa Sjögren och Karolina Martinson oss till en modern matupplevelse med allt vad stranden har att erbjuda.”
Nya Rum

”I den här fina och inspirerande boken delar de [Karolina Martinson och Linnéa Sjögren] med sig av sina kunskaper för att få fler att upptäcka glädjen och nyttan med tång.”
BTJ

Utsedd till årets Undervisningslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2022. 

"... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav."
Strömstads Tidning / Norra Bohuslän

"Plocka tång & strandväxter fungerar både som väckarklocka för våra vatten och som tipsbok, där man lär sig när, var och hur man ska plocka och skörda tång - som ingång och ingrediens i mängder av olika rätter och smaksättare."
Gourmet

Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning – och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.

Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.

”Men tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinssons nyutkomna bok Plocka tång & strandväxter (Natur & Kultur) öppnar en helt ny värld.”
SvD Perfect Guide

”I Plocka tång och strandväxter guidar Linnéa Sjögren och Karolina Martinson oss till en modern matupplevelse med allt vad stranden har att erbjuda.”
Nya Rum

”I den här fina och inspirerande boken delar de [Karolina Martinson och Linnéa Sjögren] med sig av sina kunskaper för att få fler att upptäcka glädjen och nyttan med tång.”
BTJ

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Linnéa Sjögren och Karolina Martinson, Plocka tång & strandväxter
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Plocka tång & strandväxter av Linnéa Sjögren och Karolina Martinson_jpg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Linnéa Sjögren foto Fanny Rådvik
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Karolina Martinson, foto Fanny Rådvik
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Plocka tång & strandväxter av Linnéa Sjögren & Karolina Martinson_tif

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig illustrerad fakta

Andra intressanta titlar