De levande

Det var i labyrinten Turing byggde sina robotar.
Vi räknar med att han på egen hand producerat minst åtta. Dom ser antagligen ut som du allihop och vi vet inte var dom är.

I fjärde delen i serien Blodregn får huvudpersonen Elin skrämmande nyheter om roboten Turing – ingen vet vem han egentligen arbetar för och nu har han inlett en serieproduktion av robotar som alla är kopior av Elin. Samtidigt väntar lönnmördaren Syria på sin chans att genomföra kontraktsmordet på Elin. I det politiska klimat som växt fram efter inbördeskriget kan ingen lita på någon, inte ens närstående – varje samtal kan vara avlyssnat, varje steg övervakat.

Tryckta utgåvor

De levande
Utgiven: 2016-08-13
ISBN 9789127140912
Inbunden

Digitala utgåvor

De levande
Utgiven: 2016-08-13
ISBN 9789127148796
E-bok

Om boken

I fjärde delen i serien Blodregn får huvudpersonen Elin skrämmande nyheter om roboten Turing – ingen vet vem han egentligen arbetar för och nu har han inlett en serieproduktion av robotar som alla är kopior av Elin. Samtidigt väntar lönnmördaren Syria på sin chans att genomföra kontraktsmordet på Elin. I det politiska klimat som växt fram efter inbördeskriget kan ingen lita på någon, inte ens närstående – varje samtal kan vara avlyssnat, varje steg övervakat.

Mats Wahl är en av Sveriges främsta författare som skriver för unga. Han är född 1945 i Malmö och uppvuxen på Gotland och i Stockholm. Sedan debuten 1978 har han skrivit ett femtiotal böcker, pjäser och filmmanus. För ungdomsromanen Vinterviken tilldelades han Augustpriset och det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis. I sin författargärning och som föredragshållare och lärare har han engagerat sig särskilt för ungdomar i kris.