Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Dietkompassen

Vetenskapen visar vägen

Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst? I Dietkompassen undersöker journalisten Malin Attefall vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.

Läs mer...
Dietkompassen Dietkompassen
Dietkompassen

Dietkompassen

Utkom 3 januari 2020

Isbn
9789127163294
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2020-01-14
Sidantal
200
Du har nått den maximala köpsumman.
288 kr
Dietkompassen Dietkompassen
Dietkompassen
Utkom 3 jan 2020
ISBN 9789127163294
288 kr
Dietkompassen
Dietkompassen
288 kr
Dietkompassen Dietkompassen
Dietkompassen
Utkom 3 jan 2020
ISBN 9789127163294
288 kr
Dietkompassen
Dietkompassen
Ingen Författare
Dietkompassen
Dietkompassen
Dietkompassen Dietkompassen
Dietkompassen
E-bok (Epub)

Dietkompassen

Utkom 10 januari 2020

Isbn
9789127163317
Typ
E-bok (Epub)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via
Dietkompassen Dietkompassen
Dietkompassen
Utkom 10 jan 2020
ISBN 9789127163317
Dietkompassen
Dietkompassen
kr
Dietkompassen Dietkompassen
Dietkompassen
Utkom 10 jan 2020
ISBN 9789127163317
Dietkompassen
Dietkompassen
Ingen Författare
Dietkompassen
Dietkompassen

”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." BTJ

Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?

Dietvärlden är full av motstridiga råd – ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför­delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.

När vetenskapsjournalisten Malin Attefall skapade den populära reality-serien Bästa dieten lät hon fyra par prova varsin diet under en månad: LCHF, 5:2-fasta, veganmat och statens kostråd. På bästa sändningstid fick tittarna följa parens med- och motgångar i vardagen och se hur deras hälsa påverkades av den nya kosten. I Dietkompassen gräver hon vidare och undersöker vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.

 

”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

”Dietkompassen är väldigt bra läsning överlag. Jag kan lätt rekommendera boken till andra.” Jacob Gudiol, fysioterapeut, bloggare
och författare

”Som läkare har jag länge saknat en bok som denna att sätta i händerna på motiverade patienter.” Kerstin Brismar, läkare och professor i diabetesforskning

”En uppfriskande och ärlig guide till att hitta just sin väg inom kost och hälsa.” Lisa Andersson, 5:2-inspiratör

”Väldigt intressant redogörelse av vegokost. Befriande att slippa pseudovetenskap.” Mattias Kristiansson, chefredaktör Vego

"En härligt intressant bok, speciellt när man är nyfiken på vilken diet man ska välja.” Emil Spanos, kökschef, följare av
livsmedelsverkets kostrekommendationer

”Bokens fördjupning av tv-serien Bästa dieten är bra. Den visar att vi fungerar olika och att alla kostval inte passar alla.” Mia Rundlöf, LCHF-inspiratör

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Dietkompassen av Malin Attefall
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Erik Ardelius
Malin Attefall foto: Erik Ardelius
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Erik Ardelius
Malin Attefall foto Erik Ardelius
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Erik Ardelius
Malin Attefall foto Erik Ardelius

Presskontakt

Kristina Billow
Pressansvarig sakprosa

Andra intressanta titlar