I händelse av min död

Journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom har i tio års tid dokumenterat vartenda fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. I händelse av min död handlar om hur kvinnor dör i Sverige, men ännu mer om hur de lever. Weigl och Edblom berättar nära och känsligt om människor som har förlorat en älskad och hur samhället inte förmår höra kvinnornas rop på hjälp.


Tryckta utgåvor

I händelse av min död I händelse av min död
I händelse av min död Nyhet
Utgivningsdatum 2019-08-10
250 Sidor
ISBN 9789127153790
Inbunden
Recensionsdatum 2019-08-27

En isande skildring av dödligt våld mot kvinnor i Sverige, skriven av två av landets främsta journalister på området.

Journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom har i tio års tid dokumenterat vartenda fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. De samlar rättegångsprotokoll, domar, dagböcker, fotografier och brev i en rullvagn på Aftonbladets redaktion som de kallar kuvösen.

I kuvösen finns hundratals livsöden. Kim som var säker på att hon skulle mördas och gömde undan ett avskedsbrev. Amine som slutade bry sig om att täcka för blåmärkena i ansiktet och socialsekreteraren Linn som försökte hjälpa Amine att komma ur en farlig relation. Systrarna som måste hälsa på pappa i fängelse. Och elvaåriga Jonathan som önskar att det fanns en trappa till himlen så han kunde se mamma ibland.

I händelse av min död handlar om hur kvinnor dör i Sverige, men ännu mer om hur de lever. Weigl och Edblom berättar nära och känsligt om människor som har förlorat en älskad och hur samhället inte förmår höra kvinnornas rop på hjälp. Fram växer en berättelse om förlust och förtvivlan, livskraft och läkning – och om samhällets syn på brotten som privata familjetragedier.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
I händelse av min död av Kerstin Weigl och Kristina Edblom
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Sofia Runarsdotter
Kristina Edblom och Kerstin Weigl Foto: Sofia Runarsdotter
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Sofia Runarsdotter
Kerstin Weigl Foto Sofia Runarsdotter
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Sofia Runarsdotter
Kristina Edblom Foto Sofia Runarsdotter

Presskontakt

Kristina Billow
Pressansvarig sakprosa

Presskontakt

Linn Bäckström
Pressansvarig sakprosa