Mannen som ordnade naturen

En biografi över Carl von Linné

Här får vi följa den märkvärdiga historien om prästsonen från Småland som blev en av sin tids mest kända personer. Mannen som ordnade naturen är skriven av Linnéauktoriteten Gunnar Broberg och bygger på många decenniers omfattande studier av Linnés kvarlåtenskap.


Tryckta utgåvor

Mannen som ordnade naturen Mannen som ordnade naturen
Mannen som ordnade naturen Kommande
Utgivningsdatum 2019-09-13
500 Sidor
ISBN 9789127153882
Inbunden
Recensionsdatum 2019-10-01

Digitala utgåvor

Mannen som ordnade naturen Mannen som ordnade naturen
Mannen som ordnade naturen Kommande
Utgivningsdatum 2019-09-14
ISBN 9789127153899
E-bok

”Gud skapade, Linné ordnade” – så har Carl von Linnés vetenskapliga gärning sammanfattats. Hans system för indelning av växter, djur och mineraler har använts i generationer, världen över. Att denna biografi fått heta Mannen som ordnade naturen är därför inte mer än rätt.

Här får vi följa den märkvärdiga historien om prästsonen från Småland som blev en av sin tids mest kända personer. Rousseau lät meddela: ”För mig finns ingen större man i världen.” Goethe erkände att ”näst Shakespeare och Spinoza har ingen betytt mer för mig”. Mannen som ordnade naturen är skriven av Linnéauktoriteten Gunnar Broberg och bygger på många decenniers studier av Linnés omfattande kvarlåtenskap. Den skildrar inte bara Linnés liv och verk utan också hans samtid och betydelse för eftervärlden. Men den bild som framträder skiljer sig delvis från den gängse – Broberg visar att varken Linnés personlighet eller levnad, inte heller det 1700-tal han levde i, var utan problem eller aspekter man helst velat glömma.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Åsa Sjöström
Gunnar Broberg foto Åsa Sjöström
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Mannen som ordnade naturen av Gunnar Broberg

Presskontakt

Kristina Billow
Pressansvarig sakprosa