Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Natur & Kultur-författare vinner fina läromedelspriser!

Vi säger grattis till Natur & Kulturs författare Linda Palm och Katja Roselli, vinnare av Lärkan och Lärkungen 2018!

LINDA PALM, författare och föreläsare, har tilldelats Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2018 i kategorin Förskola. Läraren och författaren KATJA ROSELLI får priset Årets Lärkunge, för sitt spanskläromedel Dos semanas en julio.

Linda Palm är en kreativ författare som skrivit en mängd barnböcker och läromedel. Hon är legitimerad förskollärare och håller också inspirerande föreläsningar. Passionen för det lekfulla lärandet och värderingar om hur vi är och gör mot varandra går som en röd tråd genom hennes författarskap.

Linda Palm om priset:

– Vilken fantastisk belöning för allt arbete jag lagt ner under mina fjorton år som författare. Jag är extra glad över att priset uppmärksammar hela engagemanget runt författarskapet och inte enbart en specifik bok. Vilket erkännande! Lärkanpriset är ju det finaste priset man kan få som läromedelsförfattare så det kan inte bli bättre. Givetvis är jag hedrad och lite stolt!

Kompis-böcker

 

Katja Roselli är författaren bakom Dos semanas en julio, en ny läromedelsserie i spanska för högstadiet. Här varvas spanskan med läsupplevelser. Varje textbok är en spännande berättelse som följer en röd tråd genom hela läsåret. Eleverna lär sig språket samtidigt som huvudpersonerna, som vistas där språket finns och i situationer som skulle kunna vara på riktigt. Eleverna sugs in i storyn, och blir motiverade att lära sig mer för att komma vidare i berättelsen. Katja Roselli får ofta höra av sina elever att ”De här böckerna är ju jätteroliga!” Hon vill understryka att det även finns ett stort extramaterial till, med bland annat en hel bank med grammatikfilmer och webbövningar.

Katja Roselli om priset:

– Jag är oerhört glad och stolt över priset! Det betyder att fler än jag ser att språk handlar om annat än att bara stapla glosor och grammatik på varandra. Det handlar om kommunikation, mellanmänskliga relationer och känslor!

På frågan vad hon ska göra med prispengarna svarar hon:

– Jag har ett ganska stort friluftsintresse, så jag misstänker att en del kommer att gå till utrustning. Och så vill jag gärna åka tillbaka till Mexico City, det är en helt fantastisk stad!

Dos semanas en julio 7 och 8

Om Lärkan

Sveriges Läromedelsförfattares förbund, SLFF, delar varje år ut pris till läromedelsförfattare för att lyfta arbetet med att ta fram kvalitativa läromedel. SLFF har ett pris för etablerade författare, Lärkan, med en prissumma på 50 000 kr per kategori, och ett pris för debuterande författare, Lärkungen, med en prissumma på 25 000 kr.

Priserna delas ut på Skolforum måndagen den 29 oktober kl. 13.00.

Nedan kan du läsa mer om några av författarnas titlar:

Rutan och Randan

Möt Rutan och Randan, två turkosa giraffer som på ett humoristiskt sätt inspirerar till matematiska reflektioner och diskussioner hos barnen på förskolan!

Läs mer

Dos semanas en julio 7

Dos semanas en julio är ett innovativt och modernt basläromedel i spanska för årskurs 6-9. Spännande berättelser som löper över hela läsåret, snabbar på elevernas språkutveckling och höjer deras motivation. I årskurs 7 reser Alma med familjen till Málaga i två veckor och hittar både nya vänner och kärlek.

Läs mer

Dos semanas en julio 8

Dos semanas en julio är ett innovativt och modernt basläromedel i spanska för årskurs 6-9. Spännande berättelser som löper över hela läsåret, snabbar på elevernas språkutveckling och höjer deras motivation. I årskurs 8 reser Álvaro för att besöka släktingar i Peru och får vara med om ett hisnande deckaräventyr.

Läs mer