Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Läslov fk-åk 6

Äntligen Läslov!

Ingenting går upp emot en bra läsupplevelse. Sinnen som skärps, hjärtat som bultar, håret som reser sig, tårar som rinner, värmen (eller kylan) som fyller varje cell. Känslan av att man varit med om något riktigt stort.

Läsning öppnar dörrar till nya världar och nya insikter och berikar språket, inte minst hos barn och ungdomar. Här har du som lärare en ovärderlig roll, som inspiratör och vägvisare. 

Lycka till med läsningen! 

Tävla och vinn! (OBS! Tävlingen är nu slutförd)

Delta i vår tävling på Instagram. Berätta hur du motiverar dina elever att läsa och du har chans att vinna fina läslovspriser. Tävlingen pågår mellan den 28:e och 31:a oktober. Vinnarna kommer att tillkännages på @naturochkultur_skola.

1:a pris Fk-åk 3  Klassuppsättning av tre titlar i Läshoppet-serien (Apkyssen, Stallet i fara och Katträddningen).
1:a pris Åk 4-6 Klassuppsättning av tre pockettitlar i Klara svenskan-serien (Solhjärtats hemlighet, Svart bälte och Knockad Romeo).


Hämta till Läslovet!

Här nedanför kan du hämta läsbingo, läslogg/läsdagboksblad och bokrecensionsunderlag. Lite längre ned på sidan får du också våra bästa boktips just nu!

Läsbingo

Hämta som pdf!
Hämta som redigerbar Word-fil

Läslogg

Hämta som pdf!

Bokrecension

Hämta som pdf!

Stötta och uppmuntra barns läsande 

Hur gör man bäst för att uppmuntra och stötta barns läsning? Vi har tagit fram några handfasta, enkla tips, både när ni läser tillsammans och när barnet läser själv.

Hämta bokmärke (färg)

Hämta A4-blad (sv/v)

Några lästips för lovet

PS Till många av våra skönlitterära böcker går det att ladda ned kostnadsfria lärarhandledningar och aktivitetsblad - kika här!

För fk –åk 3

För åk 4–6