Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Natur & Kulturs receptsamling

En ny kokboksserie där vi samlar favoriter av våra tidigare utgivna mat- och dryckesböcker.

Enkel god mat

Att laga enkel mat innebär att man inte använder sig av en massa avancerade tekniker eller specialutrustning. Att laga god enkel mat betyder att man inte tar några genvägar och bara använder de bästa råvarorna man kan hitta och har råd med. Mat ska vara god men behöver inte vara krånglig. Boken av Olle T Cellton innehåller ett 60-tal recept indelade i tilltugg, smårätter, varmrätter, efterrätter och skafferi. Maten är ofta lätt och elegant, och är typisk modern vinbarsmat. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2016.

Omslaget är illustrerat av Siri Carlén. 

Läs mer här!

Provence

Det här är Provence från insidan – rustik fransk matlagning när den är som godast. Recepten har kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal samlat på sig under 15 års resande och sen förfinat på den egna kvarterskrogen Chez Betty i Stockholm. Boken innehåller allt från enkla olivröror, friterade sardiner och den perfekta råbiffen, till mer tidskrävande långkok, hemligheten bakom en äkta bouillabaisse och desserter som väntar på att återupptäckas. Detta är en ompaketerad utgåva av Chez Bettys Provence som gavs ut 2014.

Omslaget är illustrerat av Evelina Kroon.

Läs mer här!

Thai

Thai består av ett 70-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Rätter som larb, thaidumplings, lamm med kaffirlime och thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig massaman beef curry. Tove Nilsson går igenom grundläggande info om thaikökets kryddpastor, råvaror och tekniker. Många recept har alternativ med grönsaker, tofu och ägg. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2019.

Omslaget är illustrerat av Sigge Kühlhorn.

Läs mer här!

Azur

Azur syftar på havet, Medelhavet. Varje region längs Medelhavets kust har sin egen identitet. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktats genom århundradena. I Azur gör kocken Joel Åhlin en personlig smakresa för att upptäcka både de lokala specialiteterna och de gemensamma nämnare som knyter ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika. Bland bokens 60-tal recept finns bland annat kolgrillat lamm i pitabröd, kikärtspannkakan socca, stekt bläckfisk med chorizo och rostad paprika, köfte med yoghurt och tomat och friterad blomkål med dadel- och citrondipp. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2017.

Omslaget är illustrerat av Lisa Larsson.

Läs mer här!

Enkel god mat
Provence
Thai
Azur
Enkel god mat
Olle T Cellton, Fredrik Skogkvist
Att laga enkel mat innebär att man inte använder sig av en massa avancerade tekniker eller specialutrustning. Att laga god enkel mat betyder att man inte tar några genvägar och bara använder de bästa råvarorna…
Utkom 26 maj 2023
ISBN 9789127183704
Provence
Jesper Kling, Mikael Gröndal, Linus Ahlstedt, Bobo Olsson
Det här är Provence från insidan – rustik fransk matlagning när den är som godast. Recepten har kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal samlat på sig under 15 års resande och sen förfinat…
Utkom 26 maj 2023
ISBN 9789127183728
Thai
Tove Nilsson, Lennart Weibull
Thai består av ett 70-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Rätter som larb, thaidumplings, lamm med kaffirlime och thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig…
Utkom 26 maj 2023
ISBN 9789127183711
Azur
Joel Åhlin, Niklas Nyman
Azur syftar på havet, Medelhavet. Varje region längs Medelhavets kust har sin egen identitet. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktats genom århundradena. I Azur gör kocken Joel Åhlin en personlig…
Utkom 26 maj 2023
ISBN 9789127183698