Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Verkstäder

Verkstäder

Följ med multikonstnären Cilla Ramnek till elva olika verkstäder, alla lika magiska platser var och en på sitt sätt. Vi besöker bland annat korgmakare Erica Larsson. Ericas farfar samarbetade med Josef Frank och än idag är det Larsson Korgmakare som tillverkar de rottingmöbler som ritats av Frank och som säljs på Svenskt Tenn. Besök görs också hos syskonen Renée och Niclas Kuhn – fjärde generationens konstglasmästare, vars farfarsfar gesällvandrade genom Tyskland i slutet av 1800-talet för att så småningom hamna i Stockholm där han etablerade ett konstglasmästeri.


Cilla besöker också Norrbacka Tryckeri, Brunells Konstsmide, E. Pettersson Konstgjuteri och Dramatens dekorateljéer, och man blir lika betagen varje gång. De patinerade miljöerna skapar en atmosfär av historia, gediget kunnande och beredskap att praktiskt gripa sig an både större och mindre projekt. Flera av hantverkarna är så kallade mästare, med traditioner i den egna familjen flera generationer tillbaka.


Vi får höra historier om specialritade rottingstolar för badhus på femtiotalet, damma av lampetter som skulle till en cirkus men aldrig hämtades av kunden, bläddra bland akvarellmålade ritningar och titta på grönmönstrade blyinfattade fönster på väg att monteras i Stadshuset.


Cilla Ramnek är konstnär och kreatör. Hon formger, undervisar, handleder, inreder, kurerar utställningar, stylar och har haft egna utställningar i Stockholm, Paris, Tokyo och Moskva. Cilla har också skrivit fera böcker, senast Från ateljén, en bok om att göra (2015).

Visa mer
Titel: Verkstäder Utgiven: Januari 2018 Författare: Cilla Ramnek Fotograf: Patric Johansson

Inbunden

ISBN:

9789127152168

Tipsa/dela:

Fler böcker av författarna

Andra populära titlar inom Hantverk

Knopar

Knopar

Som förenklar ditt liv

Miki Anagrius
Trä

Trä

Snickerihandbok för inredning och odling

Moa Ott
Himmeli

Himmeli

Geometrisk halmslöjd förr och nu

Eija Koski
Heavy duty sewing

Heavy duty sewing

Handbok i att konstruera och sy väskor och andra prylar

Anton Sandqvist