Surfplatta i undervisningen

Ingår i Inputserien

Lärarlitteratur
4-6 7-9

I den här boken finns inspirerande exempel och konkreta arbetsområden, för främst årskurs 4-9, som visar hur du kan arbeta med surfplatta i undervisningen.


Tryckta läromedel

Input Surfplatta i undervisningen Input Surfplatta i undervisningen
Input Surfplatta i undervisningen
Utgivningsdatum 2015-08-21
152 Sidor
ISBN 9789127442658
Häftad
Provläs

Kostnadsfritt extramaterial

Input Surfplatta i undervisningen

Om Surfplatta i undervisningen

Boken består av två delar. Del 1 behandlar lärande och vilka drivkrafter som skapar en bra lärmiljö för elever. Här ges exempel på metoder och arbetssätt i det digitala klassrummet. Författarna tar också upp sju kärnkompetenser som de anser är viktiga att känna till och som är kopplade till digitalt arbete på olika sätt. 

Del 2 visar konkret hur du kommer igång med att arbeta med surfplattan i klassrummet. Här beskrivs fem inspirerande arbetsområden fyllda med exempel på hur surfplattan kan integreras i undervisningen. Här finns också kunskapskrav kopplade till olika ämnen och arbetsområden.

De fem arbetsområdena är:

1) Framtidens stad
2) Dokumentärfilm
3) Homo digitalis
4) Det var en gång…
5) I kärlekens fotspår

I slutet av varje temaområde finns en QR-kod som kan scannas för att ta del av extramaterial på vår webb (kopieringsunderlag).

Om författarna

Camilla Askebäck Diaz och Lena Gällhagen är lärare som också föreläser om hur modern teknik kan användas för att skapa lust att lära samt som ett pedagogiskt verktyg.