Arbeta med naturvetenskap - på ett lekfullt sätt i fk-3

Lärarlitteratur Naturkunskap
1-3

En introduktion till ett naturvetenskapligt arbetssätt i förskoleklass och årskurs 1-3. Innehåller såväl praktiska råd om material och metoder för att underlätta ett naturvetenskapligt arbetssätt, som inspiration till olika tema-arbeten.


Tryckta läromedel

Input Arbeta med naturvetenskap - på ett lekfullt sätt i fk-3 Input Arbeta med naturvetenskap - på ett lekfullt sätt i fk-3
Input Arbeta med naturvetenskap - på ett lekfullt sätt i fk-3
Utgivningsdatum 2018-03-02
96 Sidor
ISBN 9789127450059
Häftad
Provläs

Kostnadsfritt extramaterial

Input Arbeta med naturvetenskap

Om Arbeta med naturvetenskap - på ett lekfullt sätt i fk-3

Forskning visar att elever inte är intresserade av naturvetenskap som skolämne, men att intresset däremot ofta finns i deras vardag. Hur kan man på ett lekfullt sätt inspirera sina elever till ett naturvetenskapligt arbetssätt? I den här boken får du både svar på frågor som rör hur och varför man ska arbeta metodiskt, samt exempel på hur du kan göra det i praktiken.

Boken består av tre delar. Den första innehåller teoretiska resonemang kring undervisning i naturkunskap kopplat till läroplanen för de yngre åldrarna. Här presenteras också, steg för steg, metoden att arbeta med systematiska undersökningar. De sex stegen är upptäcka, sortera, förutsäga, undersöka, analysera och dokumentera. Del 2 innehåller praktiska råd inför tema-arbete och i del 3 presenteras tre olika teman med konkreta förslag på genomförande.