ABC-klubben FK

Lyckostjärnan

Digital lärresurs Svenska
1-3

ABC-klubben är ett läromedel i svenska för FK–åk 3. Läromedlet bygger på vetenskaplig grund, har tydlig progression och ger stora möjligheter till individualisering.


Tryckta läromedel

ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Arbetsbok ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Arbetsbok
ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Arbetsbok
Utgivningsdatum 2011-04-08
64 Sidor
ISBN 9789127422070
Häftad
Provläs
ABC-klubben FK Lyckostjärnan Högläsningsbok ABC-klubben FK Lyckostjärnan Högläsningsbok
ABC-klubben FK Lyckostjärnan Högläsningsbok
Utgivningsdatum 2011-03-15
80 Sidor
ISBN 9789127422063
Inbunden
Provläs
ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Lärarhandledning ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Lärarhandledning
ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Lärarhandledning
Utgivningsdatum 2011-08-01
90 Sidor
ISBN 9789127422087
Specialbindning
Provläs
ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Samtalsbilder ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Samtalsbilder
ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Samtalsbilder
Utgivningsdatum 2011-03-11
12 Sidor
ISBN 9789127422094
Specialbindning
Provläs

Digitala läromedel

ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Samtalsbilder  IST Lärarmaterial ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Samtalsbilder  IST Lärarmaterial
ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Samtalsbilder IST Lärarmaterial
Utgivningsdatum 2011-08-31
Licenstid 365 dagar
ISBN 9789127425736
Onlineprodukt

Kostnadsfritt extramaterial

ABC-klubben FK

Visa alla produkter (5 st)

Om ABC-klubben för förskoleklass - Lyckostjärnan

Högläsningsboken Lyckostjärnan består av tolv berättelser hämtade från samma värld som läseböckerna för åk 1-3. Berättelserna är kloka, underfundiga och varma och lämnar medvetet plats för samtal. Till varje berättelse finns en stor samtalsbild för det språkutvecklande samtalet i gruppen.

Arbetsboken

I arbetsboken arbetar eleven med uppgifter som knyter an till högläsningsberättelsen och samtalet i klassen. Här finns även övningar som tränar och utvecklar elevernas ordförråd, finmotorik, begreppsbildning med mera. Arbetsboken är vändbar med två framsidor. Bakifrån presenteras bokstäverna i alfabetisk ordning.

Lärarhandledning

I lärarhandledningen finns metodisk vägledning för det språkutvecklande samtalet före, under och efter högläsningen. Den innehåller också en konkret handledning till arbetet i arbetsboken, kopieringsunderlag och bilder att använda vid de språkutvecklande övningarna.

Så här kan du arbeta med ABC-klubben i förskoleklass:

1) Börja med att läsa en av berättelserna i högläsningsboken. Till varje berättelse finns en stor samtalsbild för det språkutvecklande samtalet i gruppen.

2) Ta fram tillhörande samtalsbild och diskutera berättelsen med eleverna. Samtalsbilderna finns även att tillgå digitalt för visning på interaktiv skrivtavla eller projektor. Ni abonnerar på de digitala samtalsbilderna under ett år. Självklart kan du starta arbetet med att först prata om bilden, för att sedan läsa berättelsen i högläsningsboken.

3) Nu är det dags för eleverna att träna och utveckla sitt ordförråd, finmotorik, begreppsbildning m.m. De gör de i arbetsboken.

4) Till din hjälp för arbetet med högläsningsboken, samtalsbilderna och uppgifterna i arbetsboken, finns en tydlig och lättöverskådlig lärarhandledning.

Kostnadsfritt extramaterial till dina tryckta läromedel

Till ABC-klubben FK finns kostnadsfritt extramaterial där du bland annat hittar diplom som du kan skriva ut till terminsavslutningen, en karta över ABC-klubbens värld och rättelser. Extramaterialet nås via Mina sidor och det är givetvis gratis att öppna ett konto.

Appar

Träna bokstavsljud och ordavkodning med ABC-klubbens appar. Apparna finns att köpa och ladda ned via App Store och Google Play.

ABC-klubben på Facebook

Välkommen till ABC-klubben på Facebook, ett forum för dig som använder ABC-klubben. Gruppen är en sluten grupp, ansök om att få gå med.

Besök ABC-klubben på Facebook!

ABC-klubben på Instagram

Följ även ABC-klubben på Instagram för att få inspiration, du hittar oss under profilen @abcklubbennok.

Besök ABC-klubben på Instagram!