Pest och kolera

- historiens värsta farsoter

Pest, spetälska, kolera, tuberkulos, smittkoppor och spanska sjukan – idag finns läkemedel och vaccin mot de farsoter som förr tog livet av så många. Smittkopporna, till exempel, har bekämpats så effektivt att den nästan inte finns längre. Men hur var det förr, innan vaccin och antibiotika och innan modern läkarvetenskap?

Tryckta utgåvor

Pest och kolera
Inbunden 2017-03-11. ISBN 9789127146631
Köp direkt via din återförsäljare

Digitala utgåvor

Pest och kolera
E-bok 2017-03-11. ISBN 9789127146693
Köp direkt via din återförsäljare

Om boken

Pest, spetälska, kolera, tuberkulos, smittkoppor och spanska sjukan – idag finns läkemedel och vaccin mot de farsoter som förr tog livet av så många. Smittkopporna, till exempel, har bekämpats så effektivt att den nästan inte finns längre. Men hur var det förr, innan vaccin och antibiotika och innan modern läkarvetenskap? I Pest och kolera får man lära sig hur livet var när allt man hade att ta till mot de fruktade sjukdomarna var örter, religiösa riter och ren vidskepelse. Rysligt spännande och emellanåt riktigt humoristisk faktabok för alla mellanstadiebarn!

Till den här boken finns en lärarhandledning. Den laddar ni ned, här utan kostnad.

Magnus Västerbro är historiejournalist och författare. Han har tidigare gett ut 101 historiska händelser – en annorlunda världshistoria samt Pestens år – döden i Stockholm 1710.

Nina Västerbro är förläggare inom pedagogik och psykologi.

Johan Egerkrans är illustratör och författare som tidigare utkommit med bland annat de egna böckerna Nordiska väsen och Nordiska gudar på annat förlag.