Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Ovanliga matsvampar

Oliver Karlöf vill få oss att upptäcka matsvampar med unika smaker och egenskaper som ofta blir kvarlämnade i skogen. Det handlar om allt från vanliga men förbisedda arter som sandsopp och blodriska, svårfunna rariteter som den eftertraktade goliatmusseronen eller spännande doldisar som stjärnhovstryffel.

Läs mer...
Ovanliga matsvampar Ovanliga matsvampar
Ovanliga matsvampar
kommande

Ovanliga matsvampar

Utkommer 5 augusti 2022

Isbn
9789127178489
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2022-08-05
Sidantal
160
Du har nått den maximala köpsumman.
Ovanliga matsvampar Ovanliga matsvampar
Ovanliga matsvampar
E-bok (Epub3)
kommande

Ovanliga matsvampar

Utkommer 5 augusti 2022

Isbn
9789127178496
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.
Tillfälligt slut

De flesta av oss känner till och plockar gärna svampar som gul kantarell, karljohanssvamp och trattkantarell. Men med tanke på den uppsjö smakrika och användbara arter som går att hitta känns det aningen torftigt att begränsa sig till några få.

Oliver Karlöf vill få oss att upptäcka matsvampar med unika smaker och egenskaper som ofta blir kvarlämnade i skogen. Det handlar om allt från vanliga men förbisedda arter som sandsopp och blodriska, svårfunna rariteter som den eftertraktade goliatmusseronen eller spännande doldisar som stjärnhovstryffel. I takt med att du lär dig nya arter kommer svampplockningen bjuda på större och mer omväxlande skördar och spännande användningsområden i köket – men framför allt blir det mycket roligare att vara ute i svampskogen.

Totalt presenteras över 30 olika matsvampar, vackert illustrerade av Saga-Mariah Sandberg. Till varje svamp finns foton som förtydligar både växtplats och utseende. Tips finns också på de bästa sätten att ta tillvara och förvara svampen och ett 30-tal vegetariska recept där svampens unika egenskaper kommer fram.

De flesta av oss känner till och plockar gärna svampar som gul kantarell, karljohanssvamp och trattkantarell. Men med tanke på den uppsjö smakrika och användbara arter som går att hitta känns det aningen torftigt att begränsa sig till några få.

Oliver Karlöf vill få oss att upptäcka matsvampar med unika smaker och egenskaper som ofta blir kvarlämnade i skogen. Det handlar om allt från vanliga men förbisedda arter som sandsopp och blodriska, svårfunna rariteter som den eftertraktade goliatmusseronen eller spännande doldisar som stjärnhovstryffel. I takt med att du lär dig nya arter kommer svampplockningen bjuda på större och mer omväxlande skördar och spännande användningsområden i köket – men framför allt blir det mycket roligare att vara ute i svampskogen.

Totalt presenteras över 30 olika matsvampar, vackert illustrerade av Saga-Mariah Sandberg. Till varje svamp finns foton som förtydligar både växtplats och utseende. Tips finns också på de bästa sätten att ta tillvara och förvara svampen och ett 30-tal vegetariska recept där svampens unika egenskaper kommer fram.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Illustratör Saga-Mariah Sandberg
Ovanliga matsvampar, illustration: Saga-Mariah Sandberg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Illustratör Saga-Mariah Sandberg
Ovanliga matsvampar, illustration: Saga-Mariah Sandberg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Oliver Karlöf
Ovanliga matsvampar, foto: Oliver Karlöf
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ovanliga matsvampar, foto: Oliver Karlöf
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Linda Prieditis
Oliver Karlöf, foto: Linda Prieditis
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Illustratör Saga-Mariah Sandberg
Ovanliga matsvampar av Oliver Karlöf

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig illustrerad fakta

Andra intressanta titlar