Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Masala mama

En introduktion till det bengaliska köket

Det bengaliska köket är proppfullt med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Den här introduktionen innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma – allt från pålitliga vardagshjältar och grym street food till nästan överdådiga festmåltider.

Läs mer...
Masala mama Masala mama
Masala mama
Nyhet

Masala mama

Utkom 14 september 2023

ISBN
9789127181281
Typ
Inbunden
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.
Masala mama Masala mama
Masala mama
E-bok (Epub3)
Nyhet

Masala mama

Utkom 14 september 2023

ISBN
9789127181298
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Vinnare i kategorin Etniska kokböcker i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. 

Curry! Ni äter väl mycket curry?

Det är en fråga jag fick under min uppväxt i Sverige, och jag svarade något förvirrat nej – för den gräddbaserade ljusa curryn i skolan var något helt annat än de rätter jag åt hemma. Nu 20 år senare har jag förstått att många svenskar faktiskt inte har den blekaste aning om vad vår mat faktiskt är.

Det bengaliska köket är proppfullt med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Den här introduktionen innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma – allt från pålitliga vardagshjältar och grym street food till nästan överdådiga festmåltider. Majoriteten av rätterna är typiska klassiker, nedskrivna precis som de lagas i de flesta hem i Bangladesh, anpassade efter de råvaror som finns i Sverige.

Med stor sannolikhet lär du dock snart vilja göra ett besök i en affär med sydasiatiska varor för att blåsa nytt liv i skafferiet och införskaffa några självklarheter som senapsolja, ghee och dadelsocker. I boken får du dessutom lära dig mer om typiska råvaror och matlagningstekniker samt hur du äter bengalisk mat på ett genuint sätt.

Sagt om boken:

Bokens 70 recept är en aromatisk introduktion till ett för oss svenskar tämligen obekant kök. Vi har redan förälskat oss i aloo bhorta, den bengaliska versionen av potatismos.

SvD

... hyllar bengalisk husmanskost och utforskar kulturen som format den. Det är å ena sidan en ganska klassisk kokbok med cirka 150 recept, fördelade mellan kapitel som Bröd, Kött, Fisk & skaldjur etc. Å andra sidan är det en djupare personlig berättelse om kärleken till den bengaliska maten och traditionerna.

BTJ

Rizwan Qaderys kokbok Masala mama ger en trevlig introduktion till det bengaliska köket

Allers

Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.

VEGO

Vinnare i kategorin Etniska kokböcker i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. 

Curry! Ni äter väl mycket curry?

Det är en fråga jag fick under min uppväxt i Sverige, och jag svarade något förvirrat nej – för den gräddbaserade ljusa curryn i skolan var något helt annat än de rätter jag åt hemma. Nu 20 år senare har jag förstått att många svenskar faktiskt inte har den blekaste aning om vad vår mat faktiskt är.

Det bengaliska köket är proppfullt med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Den här introduktionen innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma – allt från pålitliga vardagshjältar och grym street food till nästan överdådiga festmåltider. Majoriteten av rätterna är typiska klassiker, nedskrivna precis som de lagas i de flesta hem i Bangladesh, anpassade efter de råvaror som finns i Sverige.

Med stor sannolikhet lär du dock snart vilja göra ett besök i en affär med sydasiatiska varor för att blåsa nytt liv i skafferiet och införskaffa några självklarheter som senapsolja, ghee och dadelsocker. I boken får du dessutom lära dig mer om typiska råvaror och matlagningstekniker samt hur du äter bengalisk mat på ett genuint sätt.

Sagt om boken:

Bokens 70 recept är en aromatisk introduktion till ett för oss svenskar tämligen obekant kök. Vi har redan förälskat oss i aloo bhorta, den bengaliska versionen av potatismos.

SvD

... hyllar bengalisk husmanskost och utforskar kulturen som format den. Det är å ena sidan en ganska klassisk kokbok med cirka 150 recept, fördelade mellan kapitel som Bröd, Kött, Fisk & skaldjur etc. Å andra sidan är det en djupare personlig berättelse om kärleken till den bengaliska maten och traditionerna.

BTJ

Rizwan Qaderys kokbok Masala mama ger en trevlig introduktion till det bengaliska köket

Allers

Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.

VEGO

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Masala Mama av Rizwan Qadery
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Rizwan Qadery (c) Simon Bajada
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Masala mama

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar