Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Mindfulness och acceptans

Att leva ett liv, inte vinna ett krig

Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att avstå från att söka förändring i en svår situation, utan att sluta föra krig mot tillvaron och sig själv. Acceptans innebär att välja att se både sin inre och yttre verklighet, utan att fly eller döma den.

Läs mer

Vem är det som bestämmer i ditt liv?

Medveten närvaro, mindfulness, innebär att vi är vakna i nuet och att vi lägger märke till det som sker omkring oss. Boken vill hjälpa oss att kunna styra vår koncentration och uppmärksamhet och att nå större självinsikt. En metafor i boken är ”inre scen”. Vi har alla en egen inneboende teaterrepertoar, och vi kan lära oss att styra denna – välja vilka aktörer vi vill släppa upp på vår inre scen.

Läs mer

Tillsammans

En stor utmaning i våra liv är att fungera tillsammans - med vår livspartner, med våra barn och föräldrar, med våra släktingar, vänner och arbetskamrater. Vi vill skapa och bevara goda relationer, men alltför ofta misslyckas vi. Här kommer en bok som hjälper dig att lyckas! 

Läs mer

Vart du än går är du där

Jon Kabat-Zinn skriver om den svåra konsten att lära känna sig själv – att bli vaknare för det som sker just nu. Medveten närvaro, mindfulness, är nyckelbegreppet och författaren visar olika perspektiv på tillämpningar och förslag på hur vi ska kunna vara närvarande här och nu i det dagliga livet.

Läs mer

Viloläge

Att finna ro i stunder av stress – ett barn som är sjukt, jobbet som brer ut sig, något som hänt i familjen – ger oss kraft att ta hand om oss själva och varandra. Att kunna pausa flödet av tankar; att vara här och nu, skänker oss lugn och välbehövlig vila. Viloläge visar hur vi kan gå till väga. Här varvas övningar och personliga texter med förklarande och fördjupande avsnitt.

Läs mer