Tänk dig att skapa en plats där idéer väcks till liv, där nya perspektiv utmanar och där du och dina kollegor kan hitta en lärande gemenskap kring den kunskap ni finner och som faktiskt kan göra skillnad för er undervisning.
Börja med att planera hur ni vill lägga upp er bokcirkel genom att formulera syftet med era träffar. Bestäm hur ofta och hur länge ni ska ses, vilka grundregler som ska gälla och vem som ska vara samtalsledare och fördela ordet.
Ni kan välja att läsa en och samma bok och diskutera kapitel för kapitel. Eller, varför inte låta var och en läsa varsin bok som känns relevant och sedan dela insikterna med gruppen? Här hittar du fem bokcirkelfrågor för att komma i gång:
Att applicera en modell i en bokcirkel kan innebära att fokusera på hur läsningen och diskussionerna direkt kan kopplas till elevernas behov och lärarnas professionella utveckling. Här hittar du en bokcirkelmodell för kollegialt lärande, inspirerad av Helen Timperley:
Oavsett hur ni gör, skapar ni en unik möjlighet att vidga era vyer, reflektera, analysera och direkt koppla idéer till er klassrumsvardag.