Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Guldklassen

Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet

Höj ljudet och luta dig tillbaka

Vi har någonting stort på gång – en ny läslära för Fk-åk 3 – och det vill vi dela med oss av till dig! Lyssna på Ylva Hällen när hon läser ett exklusivt avsnitt ur det nya läromedlet Guldklassen. Det är de prisade författarna Johan Rundberg och Ingela Korsell som skriver läseböckerna. Vi tror nämligen att ett långvarigt läsengagemang föds ur riktigt bra berättelser.


Guldklassen innehåller ännu mer. Våren 2025 utkommer Fk och åk 1, och under vägen dit kommer vi dela med oss av forskning, lektionstips, behind the scenes och möjligheten att förhandsboka de första utvärderingsexemplaren. Vi utlovar både ett och annat guldkorn så häng med på resan!

Här är supergänget bakom Guldklassen!

Författarna, alla med olika kompetenser, kommer var och en att bidra till att DU får den bästa av läs- och skrivläror! Så vilka är de och vad har de för spännande ess i rockärmen? 

Johan Rundberg

Författare och vinnare av Augustpriset för sin bok Nattkorpen. Johan tilldelades också Astrid Lindgren-priset 2023 och har tidigare skrivit titlar i serien Läshoppet. 

– Förvänta dig roligheter, läskigheter och lite pinsamheter!

Ingela Korsell

Grundskollärare, doktorand i pedagogik och ledamot i Läsrådet, regeringens satsning för läsfrämjande. Författare till PAX-böckerna, böckerna om Väsenologi, samt serien Mutanterna.

– Du kommer att få spänning, magi, vardagsdrama och lek med språket. Alla barn kommer vilja läsa vidare, ett kapitel till, ett kapitel till …

Karin Martinussen

Grundskollärare och speciallärare med inriktning språk-, skriv- och läsutveckling.

– Med olika förutsättningar, förkunskaper och erfarenheter kommer eleverna få övningar som både utmanar och engagerar.

Anna Quist

Grundskollärare och specialpedagog.

– Eleverna kommer att få upptäcka språket på olika sätt, jag vill att alla ska känna glädje i att lära sig läsa och skriva!

Kim Sjöberg

Grundskollärare och fritidspedagog med lång erfarenhet av flerspråkiga elever.

– Det blir ett läromedel tillgängligt för ALLA elever och där du kommer hitta spänning, glädje och gemenskap.