Frida Ronge

Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sedan och hon var med som köksmästare och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRå på Clarion Hotel Post i Göteborg, som från början var tänkt som en pop up-restaurang med rå fisk, men som efter strålande recensioner blev en fast restaurang och samma år utsedd till en av de 13 bästa restaurangerna i Sverige. 2015 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordiskjapansk restaurang.

 

Rå som sushi

Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.

Mer info