Uthållighet

De tänjbara gränserna för din fysiska förmåga

Tänk om vi kan pressa oss hårdare och åstadkomma mer än vi trodde vi var kapabla till? Finns det en fysisk gräns för vad en människa kan prestera? 

Uthållighet utforskar Alex Hutchinson våra fysiska begränsningar utifrån sex olika håll: smärta, muskler, syre, värme, törst och bränsle. Det visar sig att det delikata samspelet mellan kropp och hjärna är avgörande och att de fysiska barriärerna sitter lika mycket i huvudet som i kroppen.

Tryckta utgåvor

Uthållighet Kommande
Inbunden 320 sidor. 2019-01-03. ISBN 9789127824386
Köp direkt via din återförsäljare

Digitala utgåvor

Uthållighet Kommande
E-bok 2019-01-03. ISBN 9789127824409
Köp direkt via din återförsäljare

Tänk om vi kan pressa oss hårdare och åstadkomma mer än vi trodde vi var kapabla till? Finns det en fysisk gräns för vad en människa kan prestera? 

I Uthållighet utforskar Alex Hutchinson våra fysiska begränsningar utifrån sex olika håll: smärta, muskler, syre, värme, törst och bränsle. Det visar sig att det delikata samspelet mellan kropp och hjärna är avgörande och att de fysiska barriärerna sitter lika mycket i huvudet som i kroppen. Det här innebär att det delvis är hjärnan som sätter upp gränserna för din uthållighet – och att din fysiska förmåga är mycket mer elastisk än du tror.

 

”Alex Hutchinson är något så ovanligt som vetenskapsman och prisbelönt journalist. Han gräver fram forskningsbevis för sina teser och blandar med intressanta och belysande anekdoter, som att
hålla andan under vatten, bestiga Mount Everest utan syrgas, och rekordförsöken att springa maraton under två timmar. Kort sagt är han bättre på att fånga läsarens intresse än forskare brukar vara, och mer kritiskt granskande än många journalister."
Mikael Mattsson, författare, fystränare, med dr i fysiologi och forskare vid Karolinska institutet och Stanford university.

”Om du vill få en inblick i hur stora idrottare, äventyrare och andra som presterar på gränsen till sin förmåga tänker, så kommer du att bli fängslad av Alex Hutchinsons Uthållighet.”
Bear Grylls Mount Everest-bestigare och värd för NBCs Running wild with Bear Grylls

”Alex Hutchinsons Uthållighet är så mycket mer än en bok om sport. Det är en resa till utkanterna av människans kapacitet – från polarfarare som försöker att inte frysa ihjäl till guldgrävare i kokheta gruvgångar som försöker att inte dö av överhettning. I slutänden är det dock resan till det storslagna inre – människans hjärna – som är mest fascinerande.”
David Epstein författare till The Sports Gene

”Vi är väl alla förbluffade av förunderliga mänskliga uthållighetsbedrifter, från Everest till världsrekord på maraton till globala Iron man-tävlingar. Hur lyckas de med det? I Uthållighet utforskar Alex Hutchinsons ämnet från alla tänkbara vinklar, och lyfter fram den senaste forskningen och avslöjar pseudovetenskapen. Den dyker djupt ner i de mest fascinerande aspekterna av musklernas funktioner, sportnutrition, hjärnan och mycket mer, och samtidigt är den hela tiden underhållande och användbar. Nödvändig läsning för alla uthållighetsidrottare.”
Amby Burfoot vinnare av 1968 års Boston Maraton och redaktör för Runner’s worlds Complete book of running

”En fantastisk utforskning av mysterierna bakom kopplingen mellan kropp och hjärna. Hutchinson kan verkligen skriva fängslande berättelser om idrottsprestationer och kombinera dem med skickliga analyser av den senaste forskningen. En fängslande och många gånger rörande bok.”
Kirkus

”Övertygande och motiverande … tar med sig läsaren till där psykologi, miljö och fysiologi möts.”
PW Booklist