Smartare än din telefon

Ta kontrollen över din mobil och sätt fokus på det som är viktigt

Upp­daterar du Instagram eller kollar mejl var femte minut? Är du beroende av din smartphone? I smartare än din telefon rensar psykologen Siri Helle bland missförstånden kring hur vi påverkas av våra telefoner. Boken är en enkel guide till hur du återtar kontrollen över ditt användande och fokuserar på det som är viktigt.

Tryckta utgåvor

Smartare än din telefon Kommande
Inbunden 192 sidor. 2019-01-03. ISBN 9789127824362
Köp direkt via din återförsäljare

Digitala utgåvor

Smartare än din telefon Kommande
E-bok 192 sidor. 2019-01-03. ISBN 9789127824379
Köp direkt via din återförsäljare

Om boken

Kan du inte gå på toaletten utan att ta med mobilen? Upp­daterar du Instagram eller kollar mejl var femte minut? Är du beroende av din smartphone?

Vi översvämmas av larmrapporter om våra smartphones. Det sägs att de gör oss ytliga, stressade och distraherade. Samtidigt är det få som skulle vilja leva utan alla de möjligheter som ryms i en smartphone. Skärmfri tid och digital detox kan vara bra – men helst vill vi använda mobilen på ett sätt som stärker vårt välbefinnande och hjälper oss att uppnå våra mål. Användande av ny teknik ska främja hälsa och ett gott liv snarare än stjäla tid och exploatera våra brister. Även Time Well Spent-rörelsen, som startades av personer inom teknikbolagen, vill öka vår medvetenhet om dessa frågor.

I den här boken rensar Siri Helle bland myterna och missförstånden kring hur vi påverkas av våra smarta tele­foner. Hon ger tips, råd och förklaringar till varför telefo­nerna är konstruerade som de är. Boken är en enkel guide till hur du återtar kontrollen över ditt användande och fokuserar på det som är viktigt